Biblioteca Metropolitană București vă invită să redescoperiți magia lecturii la Nocturna Bibliotecilor 2024

Anul acesta, iubitorii de lectură sunt invitați să trăiască, pe 27 septembrie, începând cu ora 19:00, o noapte magică la Nocturna Bibliotecilor 2024, un eveniment cultural de amploare, organizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). 

Ediția a XV-a, desfășurată sub tema „Noaptea Detectivilor de Carte – mistere literare, rezolvare de enigme, incursiuni în lumea romanelor polițiste”, promite o aventură captivantă în lumea cărților, transformând o noapte obișnuită într-o experiență memorabilă.

În această ediție specială, bibliotecile din România și Republica Moldova se alătură evenimentului, oferind activități diverse și interactive pentru toți vizitatorii. De la ateliere de lectură, discuții literare, proiecții de filme, și până la expoziții de artă, participanții vor avea parte de o noapte plină de mistere și provocări intelectuale.

Biblioteca Metropolitană București pregătește o surpriză de proporții la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” cu evenimentul special intitulat „Bibliotecarul Detectiv – În căutarea cărții pierdute”, un joc de tip escape room literar. În cadrul acestuia, echipele de participanți vor trebui să colaboreze pentru a rezolva enigme și provocări inspirate de autori celebri de romane polițiste. De la Camera Agatha Christie și Camera Sherlock Holmes, până la Camera Edgar Allan Poe și Camera Romane Polițiste Românești, fiecare cameră va aduce o nouă provocare literară care va stimula creativitatea și gândirea analitică.

Bibliotecarul Detectiv va ghida echipele pe parcursul aventurii, iar echipa care va reuși să găsească prima „cartea pierdută” va fi declarată câștigătoare, primind titlul onorific de „Detectivi de Carte”.

Pe lângă evenimentul principal, filialele Bibliotecii Metropolitane București vor participa la Nocturna Bibliotecilor cu activități tematice variate, inclusiv spectacole de teatru, ateliere creative și jocuri interactive.

Nocturna Bibliotecilor 2024 oferă o oportunitate unică de a petrece o noapte alături de cărți, transformând lectura într-o aventură plină de suspans și mister. Vă așteptăm să ne fiți alături!

Pentru informații suplimentare și înscrieri, vizitați site-ul oficial al Bibliotecii Metropolitane București sau urmăriți-ne pe rețelele sociale. Intrarea este liberă, a anunțat instituția.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel