Biden a dat de înţeles că SUA nu vor părăsi Orientul Mijlociu din cauza Rusiei şi a Chinei

Statele Unite nu intenţionează să părăsească Orientul Mijlociu şi vor rămâne active în această regiune, a declarat astăzi preşedintele SUA, Joe Biden, în cursul primei sale vizite oficiale în Arabia Saudită, în cadrul turneului în Orientul Mijlociu, transmite RIA - Novosti, preluată de Rosbalt.

Şeful de la Casa Albă a explicat, totodată, că SUA nu intenţionează să lase un "vacuum" care să fie umplut de ţări precum Rusia, China şi Iranul.

De remarcat, de asemenea, că în timpul discursului său la summitul din Arabia Saudită, Biden a făcut o confuzie spunând că preţuieşte "egoismul soldaţilor americani din Orientul Mijlociu". Problema a fost aceea că liderul american a încurcat cuvintele selfishness ("egoism") şi selflessness ("altruism"), scrie Rador.

Anterior, Casa Albă, în declaraţia dată publicităţii după încheierea primei vizite a lui Biden în Arabia Saudită, a arătat că Riadul este gata să menţină echilibrul pieţei petrolului şi să sporească producţia de petrol cu 50% faţă de planurile anunţate anterior pentru lunile iulie şi august 2022. 

Citește și - Preşedintele american Joe Biden a avut în Arabia Saudită o întrevedere cu premierul Irakului

La începutul ultimei zile a turneului său în Orientul Mijlociu, preşedintele american Joe Biden a avut o întrevedere cu premierul irakian Mustafa al-Kadhimi, în Arabia Saudită, a anunţat Casa Albă.

Întrevederea de la Jeddah a avut loc înaintea reuniunii Consiliului de Cooperare din Golf (GCC), în format extins, la care Biden intenţiona de asemenea să participe, potrivit Agrepres.

Alături de alte probleme, reuniunea urma să abordeze problema ameninţării pe care Iranul o reprezintă în regiune, în condiţiile în care Teheranul a continuat să-şi extindă influenţa în Yemen, Siria şi Irak.

Chiar şi după încheierea războiului împotriva grupării teroriste Stat Islamic, care este încă activ în Irak şi întreprinde atacuri, circa 2.500 de militari americani mai staţionează în această ţară. SUA folosesc de asemenea bazele forţelor de securitate din Irak, care în trecut fuseseră atacate de mai multe ori cu rachete.

Miliţii loiale Iranului cer retragerea trupelor americane din Irak. SUA au o prezenţă militară în Irak de la declanşarea invaziei sale în 2003, care a dus la înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein.

Numai cu câteva luni în urmă, Iranul a revendicat un atac cu rachete asupra regiunii autonome kurde din nordul Irakului. Vezi articolul aici!

Citește și - Doar 18% dintre americani și 35% dintre democrați spun că Biden ar trebui să mai candideze în 2024

Un nou sondaj din Statele Unite ale Americii spune că doar 18% dintre americani mai vor ca Joe Biden să candideze în 2024.

Doar 18% dintre americani spun că președintele Biden ar trebui să candideze pentru președinția SUA în 2024, potrivit ultimului sondaj Yahoo News/YouGov. Aproape două treimi (64%) spun că ar trebui să se renunțe la intenția de a candida.

De asemenea, pentru prima dată, mai mulți democrați spun că Biden ar trebui să renunțe la un al doilea mandat (41%) decât cei care spun că ar trebui să urmeze își asume o nouă candidatură (35%).

Sondajul a fost făcut pe 1.672 de adulți din SUA, a fost realizat între 8 și 11 iulie, și reprezintă poate cea mai puternică dovadă de până acum a poziției președintelui care se deteriorează față de alegători – inclusiv cei din propriul său partid. De la sfârșitul lunii mai, numărul americanilor care spun că Biden ar trebui să candideze pentru realegere a scăzut cu 7 puncte. Printre democrați, acest număr a scăzut cu 8 puncte.

Între timp, când sunt întrebați „pe cine ar prefera să vadă candidând din partea Partidului Democrat la președinte în 2024”, doar aproximativ un sfert (27%) dintre democrați și independenții de orientare democratică spun că pe Biden. Mai puțini o vor pe vicepreședintele Kamala Harris (19%); ar majoritatea spun fie „altcineva” (20%), fie „nu sunt siguri” (30%), fie că „nu ar vota” (4%). Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel