Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat la „Nod în papură” despre decizia lui Joe Biden de a-i grația pe cei închiși pentru posesie de marijuana.
„Joe Biden a semnat «Ordonanța 13» de Statele Unite. I-a grațiat pe cei care au fost închiși pentru posesie de marijuana”, a spus Vâlcu la „Nod în papură”.
„Dar tu îți aduci aminte de Ion Iliescu care l-a grațiat pe Miron Cosma și a anulat ordinul? Băi, tu-ți dai seama ce demență absolută? Băi, ești președinte, care-i problema? E legală prerogativa? Este!”, a răspuns Bulai.
„I-a reproșat Adrian Năstase fiindcă avea alegeri, iar chestia asta i-a supărat electoratul de dreapta. A spus: «Puteai să-l grațiezi după ce aveau loc alegerile». Câștiga Năstase și mai dura până să iasă Băsescu din peisaj”, a explicat Val Vâlcu.
„Nu mai contează acum, gestul e gest, asta este. Apropo de regulile jocului. Sigur și în Statele Unite are Joe Biden critici, inclusiv când grațiază, dar este o instituție. O respecți și asta-basta”, a adăugat Alfred Bulai.
„Eu cred că va crește turismul în Statele Unite ale Americii, acum cu marijuana legalizată”, a mai comentat jurnalistul.
„Da, probabil, nu este exclusă această variantă. Acuma, problema e complicată în Statele Unite, că sunt multe state și multe reguli diferite. Nu e chiar așa, te duci cu o regulă într-un stat, iar în alt stat afli că nu e chiar așa, e altă regulă”, a explicat sociologul.
„Am mai tot spus-o, la Hanul Ancuței se vând turte cu cânepă, ceva tradițional. Mă rog, cine trece pe acolo să vadă. Dacă întrebi de unde aduc cânepa, îți zic că din Ungaria, că la noi e interzisă, te ia DIICOT-ul. Și ei aduc semințele de la Plafar din Ungaria. Probabil dacă mănânci șapte kilograme de cânepă din aia e cum ai fuma o țigară cu marijuana”, a conchis Val Vâlcu.
„Despre fake news... eu nu vreau să dau vina, dar aș spune că publicul vrea fake news! Nu am sesizat o prăbușire a audienței PRO TV după gafa cu moartea lui Florin Salam. Omul chiar e mulțumit, era în weekend, i-a dat emoții. Vreo jumătate de oră a avut ce face, în viața lui s-a întâmplat ceva. A discutat de moartea lui Salam.
Că nu s-a dovedit, asta e... ne bucurăm că am avut jumătate de oră de audiență la TV, ne bucurăm și că nu a murit, a doua zi a ieșit”, a spus Vâlcu, la „Nod în papură”.
„Eu vorbesc în sociologie despre teoria adevărului multiplu. În primul rând, în viața socială nu este un singur adevăr, sunt mai multe. Adică, în realitate, pentru tine două lucruri contrare pot fi adevărate. Urăști pe cineva și-l și iubești, pentru că în realitate emoțiile tale, ca om, sunt complexe.
Mai mult decât atât, e un exemplu tipic de atitudine teoretic rasială. Zice cineva: «Nu suport X categorie». Apoi îl întrebi ce fotbalist îi place și îți răspunde un om fix din categoria aceea. N-are nicio treabă”, a explicat Bulai.
„Pe de altă parte, în viața socială noi nu căutăm adevărul. Există minciuna liber consimțită, descris în teoriile comunicării. Adică știm amândoi că e o minciună. Dacă întrebi prin redacție cum a ieșit emisiunea de astăzi, lumea îți zice: «Foarte bine, domnule Vâlcu!». Ăla nu zice neapărat pe față de emisiunea proastă pe care ai făcut-o”, a adăugat sociologul.
„La teatru, ficțiunea este regulă, de 2000 de ani, din vremea lui Pericle. Nu? Actorii stau într-o gară, iar gara este sugerată din două sfori și un afiș cu un tren”, a explicat jurnalistul Val Vâlcu.
„Da, iar toată lumea respectă convenția. Doar nu te-ai ridicat la teatru vreodată și ai zis: «Băi, băiatule, vezi că nu a murit fata!»”, a răspuns Bulai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News