Biden, afectat în sondaje de suportul față de Israel: 70% dintre tinerii din propriul electorat îl condamnă; Trump l-a depășit pentru prima dată, potrivit NBC

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un recent sondaj publicat de postul NBC și citat de agențiile EFE și Agerpres relevă că Joe Biden, actualul președinte democrat al Statelor Unite, se situează la două procente în spatele fostului președinte republican, Donald Trump. 

Potrivit acestui sondaj, Biden are un suport de 44% în intențiile de vot, în timp ce Trump este la 46%. Deși Biden aspiră la un al doilea mandat prezidențial anul viitor, Trump conduce în mod clar în sondajele pentru alegerile primare republicane, chiar dacă se confruntă cu patru dosare penale.

Comparativ cu un sondaj similar realizat în septembrie, unde amândoi candidații aveau câte 46% din intențiile de vot, acest nou sondaj arată o schimbare de tendință. În luna iunie, conform altui sondaj, Biden conducea cu patru procente în fața lui Trump, având 49% la 45%.

În plus, sondajul dezvăluie că indicele de aprobare al lui Biden a înregistrat o scădere la 40%, nivelul cel mai scăzut de la începutul mandatului său prezidențial. Aceasta s-a datorat, conform datelor, dezaprobării majorității categoriilor de alegători în ceea ce privește maniera în care președintele gestionează politica externă, cu precădere conflictul dintre Israel și Hamas.

Concluziile relevă că majoritatea alegătorilor democrați consideră că Israelul a depășit limitele în acțiunile sale militare din Fâșia Gaza. În plus, un procent de 70% dintre alegătorii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani dezaprobă modul în care Biden administrează acest conflict.

Doar puțin peste jumătate dintre alegătorii democrați (51%) sunt de acord cu abordarea lui Biden în conflictul din Fâșia Gaza, în timp ce 69% dintre alegătorii republicani și 59% dintre cei nehotărâți îl dezaprobă.

În acest sondaj, Joe Biden a atins un maxim în ceea ce privește indicele său de dezaprobare (57%) de la preluarea mandatului prezidențial. Bill McInturff, unul dintre realizatorii sondajului și sociolog republican, a subliniat că nu își amintește ca vreun alt conflict extern în care Statele Unite să nu fie implicate militar să fi avut un asemenea impact asupra scenei politice interne a țării.

Sondajul, realizat și de sociologul democrat Jeff Horwitt, a fost desfășurat în perioada 10-14 noiembrie și a cuprins un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,1%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel