Biden amenință Congresul SUA: Consecințe "grave" dacă nu este aprobat ajutorul pentru Ucraina de 60 de miliarde de dolari

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Președintele Biden le-a spus liderilor Camerei Reprezentanților și Senatului, în Biroul Oval, marți, că vor exista consecințe "grave" dacă Congresul nu aprobă 60 de miliarde de dolari în ajutor militar suplimentar pentru Ucraina.

"Avem mult de lucru. Trebuie să găsim soluții pentru finanțarea guvernului, o problemă importantă pe care trebuie să o rezolvăm. Și cred că putem face asta", i-a spus Biden lui Johnson, liderul opoziției din Camera Reprezentanților Hakeem Jeffries, liderul majorității din Senat Chuck Schumer și liderul opoziției din Senat Mitch McConnell.

"Și în ceea ce privește Ucraina - cred că nevoia este urgentă. Sper că putem discuta puțin despre asta. Consecințele inacțiunii în Ucraina sunt grave. Am vorbit cu unii dintre partenerii noștri din G7... ei sunt foarte îngrijorați", a spus Biden.

"Și trebuie să ne ocupăm și de partea israeliană în ceea ce privește suplimentul. Dar acesta conține și o parte semnificativă referitoare la asistența umanitară în zonele palestiniene. Trebuie să reînnoim apărarea antiaeriană pentru Israel și trebuie să lucrăm pentru a ne asigura că nu se confruntă cu amenințarea din Orientul Mijlociu, nu doar din partea Hamas, ci și din partea Iranului", a adăugat Biden.

Biden a mai spus: "Și finanțarea guvernamentală - sunt sigur că voi aveți totul rezolvat. Dar gluma la o parte... O închidere a guvernului ar afecta semnificativ economia, și cred că toți suntem de acord cu asta. Avem nevoie de soluții. Așa că vreau să aud de la voi.", notează NYPost.

Johnson a spus presei în timp ce părăsea Capitolul că este încrezător că nu va exista o închidere parțială a guvernului, care ar începe vineri la 11:59.

"Vom lucra pentru a preveni asta", a spus republicanul din Louisiana. "Vom preveni o închidere a guvernului."

Senatul a aprobat deja cei 60 de miliarde de dolari suplimentari pentru Ucraina ca parte a unui pachet mai mare de ajutor străin în valoare de 95 de miliarde de dolari, pe care Johnson nu l-a adus încă în dezbaterea Camerei Reprezentanților.

Biden ar putea trimite 4,4 miliarde de dolari în ajutor militar suplimentar către Ucraina, dar s-a opus să o facă fără reînnoirea stocurilor SUA prin decizia Congresului.

Anterior, Congresul a alocat deja 113 miliarde de dolari pentru apărarea Kievului de-a lungul a doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel