Biden are de gând să pună întrebări „dure” Israelului, în calitate de „prieten”, transmite Casa Albă

Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să pună "întrebări dificile" în calitate de "prieten" al Israelului în timpul vizitei sale de miercuri la Tel Aviv. Această călătorie are ca scop o demonstrație puternică de susținere publică, dar și de a încuraja eforturile de a ameliora o criză umanitară în creștere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, Biden se va întâlni inițial cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, într-o întâlnire bilaterală restrânsă. Această întâlnire se va extinde mai apoi pentru a include și alți oficiali americani și Cabinetul de Război al Israelului, scrie CNN.

În aceste discuții, Kirby a explicat că președintele va căuta să înțeleagă mai bine situația din teren și, mai important, obiectivele, planurile și intențiile israelienilor pentru zilele și săptămânile următoare.

Kirby a subliniat că Biden va adresa "întrebări dificile", dar o va face în calitate de „prieten autentic” al Israelului, fără a avea un ton advers. Președintele va insista asupra dorinței SUA de a evita escaladarea și adâncirea conflictului, oferind un semnal puternic de sprijin prin capacități militare suplimentare. În plus, se așteaptă ca Biden să discute despre necesitățile Israelului și să ofere asigurări cu privire la disponibilitatea SUA de a le satisface.

Un subiect cheie în discuție va fi și situația ostaticilor ținuți de Hamas, iar Biden va încerca să obțină informații actualizate de la partenerii israelieni cu privire la locul unde se află, starea lor și eventualele mutări.

De asemenea, președintele va pleda pentru asigurarea unui flux constant de ajutor umanitar către Gaza.

În partea a doua a zilei, Biden se va întâlni cu familii afectate de violențele din săptămâna anterioară, inclusiv cu cei care au suferit pierderi de vieți omenești în Israel și cu cei care încă nu au informații despre situația rudelor lor. Unii dintre acești membri ai familiilor au rude care sunt ținute ostatici, dar nu este clar dacă aceștia sunt cetățeni americani.

După aceste întâlniri, Biden va susține discursuri publice la Tel Aviv, care vor fi acoperite de presa prezentă. De asemenea, el se va conecta direct cu președintele israelian Isaac Herzog.

Chiar dacă călătoria planificată a lui Biden la Amman, Iordania, a fost anulată, este de așteptat ca președintele să discute cu lideri din regiune în timpul zborului de întoarcere către Washington. Kirby a menționat că Biden intenționează să discute atât cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, cât și cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel