Biden are planuri noi cu armele nucleare strategice. Ce zice un consilier

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un consilier al lui Biden lansează posibilitatea ca SUA să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice, scrie Reuters.

Statele Unite ar putea ajunge în următorii ani la un punct în care vor trebui să intensifice desfășurarea de arme nucleare strategice pentru a contracara amenințările tot mai mari din partea adversarilor, a declarat vineri Pranay Vaddi, un consilier de rang înalt de la Casa Albă.

Vaddi, un oficial al Consiliului Național de Securitate, a făcut această afirmație într-un discurs adresat Asociației pentru Controlul Armelor, subliniind o "abordare mai competitivă" privind controlul armelor de către administrația Biden.

Declarația lui Vaddi vine pe fondul tensiunilor crescute cu Rusia și China. Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că ar putea desfășura rachete convenționale capabile să lovească Statele Unite și aliații săi europeni, dacă aceștia permit Ucrainei să atace mai adânc în Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune. Totuși, Putin a părut să dea înapoi vineri.

Vaddi a subliniat că Statele Unite rămân angajate în controlul internațional al armelor și în regimurile de neproliferare destinate să limiteze răspândirea armelor nucleare. Cu toate acestea, el a evidențiat dificultățile întâmpinate în acest domeniu.

Rusia a refuzat să discute despre un tratat succesor al pactului New START din 2010, care limitează desfășurarea de arme nucleare strategice și care expiră în 2026. De asemenea, China a refuzat discuțiile privind extinderea arsenalului său nuclear.

"S-ar putea să ajungem la un punct în următorii ani în care este necesară o creștere față de numărul actual de desfășurări", a spus Vaddi. "Trebuie să fim pe deplin pregătiți să executăm dacă președintele ia această decizie."

El a continuat, afirmând că, dacă va veni acea zi, aceasta va rezulta într-o hotărâre că sunt necesare mai multe arme nucleare pentru a descuraja adversarii și pentru a proteja poporul american și aliații și partenerii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel