Biden, atac palid la adresa lui Trump: Doar de acolo poate vedea lumea!

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a criticat pe contracandidatul său republican Donald Trump, apreciind că preşedintele american 'poate vedea lumea doar de pe Park Avenue' din New York, informează EFE. 

Într-un eveniment de campanie organizat în Pennsylvania, Biden a calificat drept imprudent războiul comercial purtat de      Donald Trump şi a dat asigurări că fermierii americani au fost distruşi din cauza 'promisiunilor nerespectate' ale preşedintelui american. În opinia lui Biden, 'americanii merită un preşedinte care să înţeleagă ce se întâmplă'.

'Se confruntă cu provocări reale în acest moment. Ultimul lucru de care au nevoie este un preşedinte care să le exacerbeze', a subliniat candidatul democrat, care a pus sub semnul întrebării strategia contracandidatului său de stopare a pandemiei de coronavirus. Mai precis, Biden a semnalat că administraţia Trump va fi prima din istoria modernă a SUA care se încheie 'cu mai puţine locuri de muncă decât atunci când a început'.

Din cauza pandemiei şi a măsurilor de prevenire a propagării, şomajul în SUA a ajuns la cote istorice, de la 3,5% în februarie la 14,4% în aprilie, după care a scăzut treptat până la 7,9% în septembrie.

În opinia lui Biden, Trump lasă în urma sa o recesiune 'în formă de K', ceea ce ar însemna o acutizare a inegalităţilor, conform căreia - potrivit fostului vicepreşedinte american - 'cei de sus continuă să urce, iar cei de la mijloc şi cei de jos văd că lucrurile se înrăutăţesc'.

'Aceasta înseamnă că lucrătorii esenţiali care s-au sacrificat pentru a ne proteja în timpul pandemiei sunt lăsaţi pradă celei mai inegale recuperări din istoria modernă', a acuzat Biden, menţionând totodată că primilor 100 de multimilionari din SUA 'le-a mers destul de bine'.

'Problema este că preşedintele poate vedea lumea doar de pe Park Avenue', a apreciat Biden, care a promis să creeze locuri de muncă şi a insistat că nu va interzice fracking-ul, tehnica extracţiei de hidrocarburi cunoscută drept fracturare hidraulică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel