Biden, cerere surprinzătoare pentru premierul Israelului, țară care pierde sprijinul mondial în conflictul din Gaza

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Joe Biden a cerut premierului Netanyahu ”să schimbe” guvernul pentru încetarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Preşedintele SUA, Joe Bidenm a declarat marţi că, spre deosebire de Washington, guvernul israelian ”nu (doreşte) o soluţie a două state” cu palestinienii şi i-a cerut prim-ministrului Benjamin Netanyahu ”să schimbe” guvernul, relatează AFP.

”Acesta este cel mai conservator guvern din istoria Israelului”, a afirmat preşedintele american.

Este pentru prima dată de la atacul Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, când preşedintele democrat în vârsta de 81 de ani a făcut referire public la divergenţe cu executivul israelian.

Joe Biden i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să ”întărească şi să schimbe” executivul pentru a găsi o soluţie pe termen lung la conflictul israeliano-palestinian. El a estimat, de asemenea, că Israelul, care bombardează intens Fâşia Gaza, începe să piardă sprijinul opiniei publice mondiale.

Israelul apreciază susţinerea Statelor Unite pentru obiectivul de distrugere a organizaţiei islamiste Hamas şi eliberarea ostaticilor ascunşi de palestinieni în Fâşia Gaza, a declarat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, observând însă că între aliaţi există diferenţe de viziune privind perioada de după război, notează Reuters.

Netanyahu a refuzat din nou să aprobe revenirea Fâşiei Gaza sub administrarea Autorităţii Palestiniene susţinute de Occident şi conduse de preşedintele Mahmoud Abbas.

Citește și: ”Cadou de Crăciun” pentru Putin. Joe Biden discută cu Zelenski în Biroul Oval: ”Congresul trebuie să aprobe o finanțare suplimentară pentru Ucraina”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel