Biden este în continuare împins de către democrați să se retragă din cursa pentru Casa Albă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Apelurile publice din partea democraților care îi cer președintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială s-au liniștit în ultimele zile, dar eforturile private de a-l opri pe președinte și pe principalii săi consilieri continuă.

Printre eforturile care se fac în spatele ușilor închise pentru a-l face pe Biden să se retragă, spun sursele CNN, se numără cererile repetate ale unui realizator de sondaj democrat experimentat și respectat, Stanley Greenberg, care împărtășește părerea sa că Biden este pe cale să piardă alegerile - și într-un mod care dăunează profund altor candidați democrați.

"Pierde totul", este modul în care un democrat a descris o notă de sondaj trimisă de Greenberg cercului restrâns al lui Biden în ultimele zile. 

"Devastator", a fost răspunsul într-un singur cuvânt al unui al doilea democrat apropiat de Casa Albă, care este familiarizat cu cererile lui Greenberg.

Sursele au declarat că Greenberg a trimis mai multe cereri în ultimele două săptămâni, de la prestația devastatoare a președintelui la dezbatere, analizând sondaje interne care, în opinia sa, arată că poziția președintelui continuă să se deterioreze, deoarece americanii, în proporție covârșitoare, nu îl consideră capabil să servească încă patru ani.

"Contraproductiv să se facă apeluri publice suplimentare pentru ca Biden să se retragă chiar acum"

Greenberg a fost unul dintre cei mai importanți sondori democrați timp de zeci de ani, iar activitatea sa include consilierea celor două campanii prezidențiale câștigătoare ale lui Bill Clinton. El a refuzat să comenteze când a fost contactat luni seara.

Mai mulți membri democrați ai Congresului au continuat, de asemenea, să facă lobby privat, au declarat aceste surse, îndemnându-i pe consilierii de top ai lui Biden să ia în considerare daunele aduse moștenirii lui Biden dacă președintele nu numai că pierde Casa Albă, dar republicanii dețin Camera Reprezentanților și preiau majoritatea în Senat.

Un deputat democrat a declarat pentru CNN că unii consilieri de top ai lui Biden înțeleg "profunzimea situației", dar cred că lucrurile pot fi schimbate și, în orice caz, îl descriu pe președinte ca fiind ferm convins că poate câștiga. În interviul acordat luni NBC News, de exemplu, președintele a precizat din nou că nu intenționează să se retragă.

Punctul de vedere al deputatului a fost că este "contraproductiv să se facă apeluri publice suplimentare pentru ca Biden să se retragă chiar acum", din cauza imperativului unui răspuns unificat al partidului la convenția republicană din această săptămână și din cauza declarațiilor publice repetate ale președintelui cu privire la rămânerea în cursă.

Totuși, democratul sondor a prezis că această abordare se va schimba dacă sondajele și alte date de după convenția Partidului Republican vor arăta că poziția președintelui se deteriorează și mai mult, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel