Biden face un turneu electoral în vestul SUA pentru a-şi promova politica asupra mediului

Preşedintele american Joe Biden a plecat luni în vestul SUA pentru a-şi promova politica în materie de mediu, cu o primă etapă în unul din siturile naturale cele mai spectaculoase din lume, Marele Canion, relatează France Presse.

Conform mai multor media americane, Biden ar putea anunţa crearea, în jurul sitului, a unui nou 'monument naţional', adică o vastă zonă protejată, ceea ce ar interzice în special orice extracţie de uraniu. Această decizie ar răspunde preocupării triburilor indiene din regiune.

Preşedintele american va rămâne marţi în Arizona, iar miercuri se va deplasa în New Mexico, două state cu bogăţii naturale, dar afectate totodată în mod deosebit de recentele valuri de căldură extremă. Apoi, el se va deplasa joi în Utah, într-o vizită consacrată programelor sale în favoarea veteranilor.

Democratul de 80 de ani, care şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte, intenţionează 'să pună în valoare investiţiile istorice ale administraţiei sale în protecţia climatului, protecţia siturilor naturale şi în energia curată', potrivit Casei Albe.

Toate aceste acţiuni au loc înainte de împlinirea unui an de la adoptarea măsurii centrale a mandatului său, 'Inflation Reduction Act', lege promulgată în 16 august 2022, constând într-un program de investiţii uriaşe în domeniul tranziţiei energetice. Joe Biden califică cu regularitate schimbarea climatică drept o 'ameninţare existenţială', criticându-i pe cei din opoziţia republicană care o pun la îndoială.

Alegerea statului Arizona pentru deplasarea sa nu este fără substrat electoral. Acesta este incontestabil un stat emblematic pentru provocările ridicate de schimbările climatice, cu temperaturi extreme şi secetă. Dar Arizona promite de asemenea să fie una din zonele electorale cele mai disputate în cursul viitoarelor alegeri, preconizate pentru anul viitor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel