Biden îi spune unui aliat că se gândește dacă să se retragă din cursa pentru 2024 împotriva lui Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele se străduiește să liniștească temerile democraților cu privire la sănătatea sa, în timp ce rivalul republican continuă să se bucure de decizia Curții Supreme care îl protejează de urmărirea penală.

Joe Biden ar fi declarat unui aliat cheie că s-ar putea să nu poată continua campania pentru 2024 dacă nu reușește să schimbe părerea electoratului american despre sănătatea și bunăstarea sa cu următoarele sale apariții publice, aceasta fiind prima indicație din partea președintelui că înțelege gravitatea daunelor provocate de prestația sa dezastruoasă în dezbaterea împotriva lui Donald Trump din Atlanta, Georgia, săptămâna trecută, scrie Independent.

Biden, în vârstă de 81 de ani, are programat un interviu cu George Stephanopoulos de la ABC News vineri și opriri de campanie în Pennsylvania și Wisconsin, în încercarea de a reasigura alegătorii și partidul său că rămâne omul potrivit pentru a conduce țara.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, nu a pierdut timpul în a respinge povestea, numind afirmația „absolut falsă” și criticând The New York Times pentru că nu a acordat suficient timp aripii vestice a Casei Albe pentru a răspunde solicitării sale de comentarii.

Între timp, Trump, în vârstă de 78 de ani, a afirmat că decizia Curții Supreme prin care are imunitate „absolută” împotriva urmăririi penale pentru „acte oficiale”, desfășurate în timpul președinției sale, reprezintă o „exonerare totală” a comportamentului său, în ciuda faptului că a fost demis de două ori, condamnat în procesul de plăți de tăcere și găsit responsabil pentru infracțiuni în două cazuri civile.

Cine ar putea să-i ia locul lui Biden

Angajații care lucrează la efortul de realegere al președintelui Biden se pregătesc și cu o campanie care să o promoveze pe vicepreședintele Kamala Harris, aflată acum în fruntea listei de posibili candidați. Sursele spun că Biden se va retrage și își va încheia mandatul după prestația sa dezastruoasă în dezbaterea împotriva lui Donald Trump de acum aproape o săptămână.

Un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 și încă vorbește regulat cu oficiali de rang înalt din campanie a declarat miercuri pentru The Independent că nu există „nicio îndoială” că Harris va prelua ștafeta.

Acesta a spus că oficialii de campanie au sfătuit democrații proeminenți să se abțină de la a cere explicit retragerea candidaturii lui Biden, lăsându-l să ia singur această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel