Biden, nouă gafă. L-a numit pe liderul egiptean El-Sisi ca fiind 'președinte al Mexicului' - Video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Joe Biden a făcut o nouă gafă, chiar în timpul conferinței de presă în care a respins categoric un raport al avocatului special Robert Hur, care l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă 'cu memorie slabă'.

'Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie', a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. 'Cum naiba îndrăzneşte?', a declarat Joe Biden, în cadrul unor declarații făcute de la Casa Albă.

'Uitați-vă la ceea ce am făcut de când am devenit președinte… cum s-a întâmplat asta? Cred că pur și simplu am uitat ce se întâmpla', a mai spus Biden, pe un ton ironic.

Însă când a răspuns la o întrebare cu privire la situația umanitară din Fâșia Gaza, președintele american a spus, din greșeală, că președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi este 'președintele Mexicului'.

'Cred că, după cum știți inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă poarta pentru ca materialele umanitare să intre. Am vorbit cu el. L-am convins să deschidă poarta', a zis Joe Biden.

Video

Youtube video image

Citește și - Cine este Robert Hur, cel care astăzi a decis că Joe Biden a păstrat materiale clasificate despre Afganistan. Legătura cu Donald Trump

Deși a păstrat materiale clasificate despre Afganistan, președintele american Joe Biden nu va fi urmărit penal. 

Robert Hur, consilierul special desemnat să investigheze dacă președintele Joe Biden a manipulat necorespunzător documente guvernamentale sensibile, este un fost oficial de rang înalt al Departamentului de Justiție cu experiență în urmărirea penală a investigațiilor sensibile privind scurgerile de informații, notează Reuters. 

Joi, el a încheiat ancheta și a constatat că Joe Biden a păstrat materiale clasificate despre Afganistan după ce a părăsit vicepreședinția în 2017, dar a spus că nu va fi acuzat penal.

Hur a fost procurorul în Maryland în timpul administrației Trump și apoi a servit ca partener la firma de avocatură Gibson, Dunn & Crutcher. Însuși procurorul general al SUA, Merrick Garland, i-a solicitat expertiza în cazul Biden. Garland a spus că Hur va acționa ca un procuror cvasi-independent pentru a determina dacă înregistrările clasificate din perioada lui Biden ca vicepreședinte au fost stocate în mod necorespunzător la reședința democraților din Delaware și la un think tank din Washington. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel