Biden, reacție după ce Trump ar fi fost ținta unei alte tentative de asasinare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și-a exprimat, pe rețelele sociale, "ușurarea" că fostul președinte nu este rănit în urma incidentului în care Donald Trump ar fi fost ținta unei tentative de asasinat.

Biden a transmis un mesaj clar de condamnare a violenței, subliniind că astfel de acțiuni nu au loc într-o societate democratică.

Într-un mesaj publicat pe platforma de social media X, președintele american a declarat: „Am fost informat de echipa mea cu privire la ceea ce autoritățile federale investighează ca fiind o posibilă tentativă de asasinare a fostului președinte Trump”.

Biden a lăudat munca serviciilor de securitate implicate, subliniind importanța eforturilor acestora pentru protejarea fostului lider de la Casa Albă: „Un suspect a fost reținut și felicit Secret Service și partenerii lor responsabili cu aplicarea legii pentru vigilența și eforturile lor de a-i menține în siguranță pe fostul președinte și pe cei din jurul său.

Sunt ușurat că fostul președinte este nevătămat. Există o anchetă activă cu privire la acest incident, în timp ce forțele de ordine adună mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”.

Joe Biden a reiterat importanța păcii și a stabilității, reafirmându-și poziția fermă împotriva violenței. „Așa cum am spus de mai multe ori, violența politică sau orice altă formă de violență nu își are locul în țara noastră și am cerut echipei mele să continue să se asigure că Secret Service dispune de toate resursele, capacitățile și măsurile de protecție necesare pentru a menține siguranța fostului președinte”.

Incidentul anterior a avut loc pe 13 iulie, în Pennsylvania, când Donald Trump a fost rănit în urma unei tentative de asasinat.

Duminică, s-au tras focuri de armă în apropierea fostului președinte, iar FBI a confirmat că investighează acest incident drept o tentativă de asasinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel