Biden sărbătorește cea de-a 100-a aniversare a lui Jimmy Carter: "Te admir atât de mult"

Sursa Foto: Facebook President Joe Biden
Sursa Foto: Facebook President Joe Biden

Președintele Joe Biden i-a oferit o felicitare de 100 de ani fostului președinte Jimmy Carter, sărbătorind un predecesor pe care a spus că îl admiră "atât de mult".

Numindu-l pe fostul președinte "o forță morală pentru națiunea noastră și pentru lume", Biden l-a lăudat pe Carter ca fiind "o voce a curajului, convingerii, compasiunii și, mai presus de toate, un prieten drag" într-un mesaj video de felicitare difuzat de CBS News. 

Carter, care se află sub îngrijire paliativă din februarie 2023, este cel mai în vârstă președinte din istoria Americii. Familia Biden a rămas în contact strâns cu familia Carter.

Nepotul lui Carter, Jason Carter, a declarat la Convenția Națională Democrată din august că bunicul său, „PawPaw,” „rezistă” până la alegerile din noiembrie.

„Este plin de speranță. Și, deși corpul său poate fi slăbit în această seară, spiritul lui este mai puternic ca niciodată. Bunicul meu abia așteaptă să voteze pentru Kamala Harris,” a spus el.

Mandatul lui Jimmy Carter

Carter, un democrat, a supervizat realizări esențiale pe plan intern și internațional, inclusiv Acordurile de la Camp David, o înțelegere de pace între Egipt și Israel, precum și crearea Departamentului Energiei, Departamentului Educației și Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA).

El a susținut reglementări privind emisiile auto și cerințele pentru centuri de siguranță și airbag-uri în vehicule, o politică foarte nepopulară la acea vreme. Carter a stabilit formal relații diplomatice cu China, a desemnat Ziua Martin Luther King Jr. drept sărbătoare federală și a condus eforturi importante de conservare în Alaska.

Carter a părăsit funcția de președinte după un singur mandat în 1981, fiind criticat pentru modul în care a gestionat criza ostaticilor din Iran.

Acțiunile sale din perioada post-prezidențială au fost, poate, cele care i-au definit cel mai bine moștenirea de serviciu în folosul celorlalți, incluzând eforturi intense în domeniul sănătății publice și promovarea democrației în străinătate.

"Pe scurt, domnule președinte, te admir atât de mult"

„Chiar și după ce ai părăsit funcția, claritatea morală pe care ai arătat-o de-a lungul carierei tale a ieșit din nou în evidență prin angajamentul tău față de Centrul Carter și Habitat for Humanity – rezolvând conflicte, promovând democrația, prevenind bolile și atât de multe alte lucruri,” a spus Biden în mesajul de aniversare, filmat în fața portretului prezidențial al lui Carter, pe etajul de stat al Casei Albe.

„Pe scurt, domnule președinte, te admir atât de mult,” a adăugat el.

Biden a fost unul dintre primii senatori care a susținut campania prezidențială a lui Carter din 1976.

„A fi 'corect' în privința problemelor nu este suficient în 1976. Națiunea și partidul nostru au nevoie de un președinte care nu doar să aibă dreptate, ci care să fi demonstrat capacitatea de a ne atinge obiectivele comune,” au scris Biden și senatorul Birch Bayh într-o scrisoare comună la acea vreme.

Biden și prima doamnă, Dr. Jill Biden, au călătorit la Plains, Georgia, pentru a-i vizita pe soții Carter în a 100-a zi a președinției lui Biden, în 2021.

„Am stat și am vorbit despre vremurile de demult,” le-a spus Biden reporterilor după vizită, numindu-i pe soții Carter „prieteni vechi”, conform CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel