Biden spune că o încetare a focului în Gaza este posibilă chiar "mâine", dacă Hamas eliberează ostaticii

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

În declarația sa de sâmbătă, președintele SUA, Joe Biden, a exprimat că este posibilă o încetare a focului "mâine" în conflictul dintre Israel și Hamas, în condiția în care gruparea palestiniană eliberează ostaticii.

Biden spune că o încetare a focului în Gaza este posibilă, dacă Hamas eliberează ostaticii

"Mâine ar putea exista o încetare a focului dacă Hamas eliberează ostaticii", a garantat Joe Biden. Acesta a abordat subiectul în timpul unei recepții de strângere de fonduri în apropierea orașului Seattle, situat în nord-vestul Statelor Unite, care a avut loc la reședința unui fost director de la Microsoft, după președintele a evitat discuția în contexte similare vineri.

Conflictul a început pe data de 7 octombrie după ce teroriștii Hamas infiltraţi din Gaza au demarat o operațiune de atac împotriva Israelului, omorând peste 1.170 de persoane, majoritatea fiind civili. Tot în acea zi, mai bine de 250 de persoane au fost răpite, iar 128 sunt captive și în prezent în Fâșia Gaza. Se crede că 36 dintre ostaticii actuali au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a promis că va "anihila" Hamas, aflat la putere în Gaza din 2007. Regimul condus de Benjamin Netanyahu a promis că va elibera ostaticii, şi a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 34.971 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel