Biden spune că SUA sunt gata să furnizeze Japoniei 'tot ajutorul necesar' în urma cutremurului devastator

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Statele Unite ale Americii sunt gata să furnizeze 'tot ajutorul necesar' Japoniei după puternicul seism produs luni, a afirmat preşedintele american Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

'Administraţia mea este în contact cu responsabilii niponi şi SUA sunt gata să furnizeze tot ajutorul necesar poporului japonez', a scris Biden într-un comunicat în care aminteşte şi că Statele Unite şi Japonia sunt 'aliaţi apropiaţi'.

Autorităţile japoneze au confirmat marţi (ora locală) decesul a patru persoane după cutremurul de 7.6 care a zdruncinat luni Japonia.

Nu se cunosc deocamdată detalii despre pagubele provocate de seismul cu magnitudinea preliminară de 7,6 înregistrat la ora locală 16.10 (07.10 GMT) şi replicile care au urmat. Autorităţile au primit informaţii despre şase cazuri în care oameni au fost îngropaţi de vii sub case prăbuşite în zona cea mai afectată, în prefectura Ishikawa, pe insula principală Honshu din arhipelagul nipon.

Nu au fost semnalate anomalii la centralele nucleare din Ishikawa şi din prefecturile apropiate Niigata şi Fukui, potrivit autorităţii de reglementare nucleară.

Agenţia meteorologică niponă a emis o avertizare privind un potenţial tsunami de 3 metri sau mai mare în Ishikawa, pentru a o revizui în jos câteva ore mai târziu. Un tsunami de 1,2 metri a atins portul Wajima din aceeaşi prefectură.

Noul an a început cu un cutremur şi în regiunea Los Angeles din California, a anunţat institutul american de geofizică, USGS. Seismul cu magnitudinea 4,1 nu a provocat victime sau pagube, potrivit primelor informaţii.

În decembrie 2022 cel puţin doi oameni au murit în nordul Californiei după un puternic seism produs în largul coastelor SUA. Cutremurele sunt frecvente în California, unde, potrivit seismologilor, este aproape sigur că în următoarele decenii va avea loc un seism capabil de vaste distrugeri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel