Biden strânge bani pentru campanie acasă la Trump. Evenimentul din Florida a avut loc în apropierea unui teren de golf al fostului președinte

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Președintele american Joe Biden a călătorit în Florida marți pentru a strânge fonduri pentru campania sa de realegere din 2024 pe terenul de casă al posibilului său oponent, Donald Trump, scrie Reuters.

Biden, care își dorește încă patru ani în funcție la alegerile din 5 noiembrie, va participa la evenimente de strângere de fonduri în Jupiter, lângă Palm Beach, și în Miami.

Trump, considerat favorit să obțină nominalizarea republicană pentru președinție, și-a făcut din clubul Mar-a-Lago din Palm Beach locuința sa după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Biden, la ieșirea din Air Force One, a putut vedea jetul privat al lui Trump pe același terminal când a aterizat în Florida, iar evenimentul de strângere de fonduri al lui Biden a avut loc la câteva mile distanță de un teren de golf al lui Trump.

Campania lui Biden până acum a arătat puțin interes în a câștiga Florida în 2024, în ciuda statutului său anterior ca zonă competitivă între democrați și republicani.

În 2020, Trump l-a învins pe Biden cu 51,2% -47,9% în Florida, îmbunătățindu-și marja de victorie acolo față de acum patru ani, în ciuda milioanelor de dolari cheltuite de democrații aliniați cu Biden.

Cu toate acestea, campania lui Biden a fost dornică să exploateze resursele financiare oferite de locuitorii cu avere ai statului, iar Biden a exprimat optimism în timpul primei sale strângeri de fonduri că Florida ar putea înclina în favoarea sa.

"Eu cred că putem câștiga Florida", a spus el.

Locuitorii din Florida au fost a patra sursă ca mărime de donații pentru campania lui Biden din 2020 și a treia sursă ca mărime pentru cea a lui Trump în acel an, potrivit datelor Comisiei Federale Electorale.

Biden și Partidul Democrat au strâns 97 de milioane de dolari în ultimele trei luni ale anului 2023. Trump a strâns 45 de milioane de dolari în al treilea trimestru, cele mai recente cifre disponibile, fără a include strângerea de fonduri a Partidului Republican.

Campania lui Trump nu a răspuns la o solicitare de comentarii referitoare la strângerea de fonduri a lui Biden. Campania lui Biden a refuzat să comenteze.

În Jupiter, Biden a spus că Trump și susținătorii săi împart țara și a reiterat argumentul său că democrația este în pericol în alegerile din 2024.

"Consumatorul american simte o încredere reală în economia pe care o construim... Lăsați-mă să vă spun cine mai observă acest lucru: Donald Trump", a spus Biden.

Încrederea consumatorului american a crescut la un maxim de doi ani în ianuarie, în contextul unei inflații în scădere și a așteptărilor că Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor.

Candidatul republican la președinție, Nikki Haley, ultimul rămas în cursa împotriva lui Trump pentru nominalizare, era programat să fie în sudul Floridei pentru strângeri de fonduri miercuri și apoi să se întoarcă pe terenul de campanie în Carolina de Sud joi, potrivit unui oficial de campanie.

Gazdele pentru strângerea de fonduri a lui Biden din Miami includ președintele național al fondului de finanțare Biden Victory Fund, Chris Korge. Printre gazdele din Palm Beach se numără avocatul Sean Domnick, potrivit informațiilor obținute de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel