Biden, sub atac: Finanțatorii își retrag, rând pe rând, sprijinul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În urma unor momente neclare din discursul său de Ziua Independenței, pe 4 iulie, președintele Joe Biden se află acum sub presiunea unor finanțatori importanți din cadrul Partidului Democrat. Aceștia, nemulțumiți de "performanța" dezastruoasă din ultima dezbatere, amenință public că își vor retrage fondurile dacă Biden nu va fi înlocuit din poziția de candidat al partidului.

Astăzi este o zi crucială pentru președinte, acesta încearcând să-și consolideze candidatura printr-un interviu difuzat în prime-time.

Biden, în vârstă de 81 de ani, se confruntă acum cu o presiune crescândă să cedeze locul unui alt candidat, după o dezbatere marcată de multe momente în care a pierdut firul discuției. Chiar dacă a recunoscut că a făcut greșeli în acea seară, președintele a jurat să rămână purtătorul de steag al partidului său în confruntarea cu Donald Trump din cadrul alegerilor prezidențiale din noiembrie, potrivit BBC.

Atenția asupra aparițiilor sale publice a crescut semnificativ după dezbatere. Într-un discurs pe care l-a ținut la Casa Albă, adresat familiilor militarilor de Ziua Independenței, acesta a avut dificultăți în exprimare atunci când s-a referit la Trump ca la "unul dintre colegii noștri, fostul președinte".

Un alt moment tensionat a avut loc într-un interviu la postul de radio WURD din Philadelphia, când a părut să spună cu mândrie că este prima femeie de culoare care a servit alături de un președinte de culoare.

Printre donatorii care și-au exprimat intențiile în legătură cu președintele actual se numără Abigail Disney, moștenitoare a averii familiei Disney, care a declarat că nu crede că Biden ar putea câștiga în fața lui Trump. Ea și-a motivat decizia de a-și retrage sprijinul prin "realism, nu prin lipsă de respect".

Alți donatori bogați, cum ar fi filantropul Gideon Stein și producătorul de la Hollywood, Damon Lindelof, au luat poziții similare, cerând înlocuirea lui Biden pentru a asigura succesul democraților în noiembrie.

În ciuda presiunilor, organizatorii campaniei lui Biden au anunțat că au strâns 38 de milioane de dolari în perioada de la dezbatere până în weekend, în principal din donații mici, precum și 127 de milioane de dolari în luna iunie.

În timp ce sondajele arată o ușoară scădere a popularității sale, Biden și-a anunțat un program de călătorii agresiv, vizitând fiecare stat crucial în bătălia electorală. Președintele va începe cu un miting în Madison, Wisconsin, însoțit de guvernatorul Tony Evers, urmând să susțină un interviu televizat, prima apariție de acest gen de după dezbatere.

Sondajele recente mai arată că Trump a câștigat un avantaj considerabil, iar Biden se confruntă cu o luptă grea pentru a-și menține poziția de favorit în războiul electoral din America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel