Biden suspendă expulzările palestinienilor din SUA

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Joe Biden suspendă temporar expulzările palestinienilor din SUA.

Joe Biden, președintele american, a decis să suspende temporar expulzările palestinienilor care trăiesc în SUA, a anunțat miercuri Casa Albă, relatează AFP.

Decizia lui Biden vine pe fondul criticilor pe care acesta le-a primit din partea electoratului său pentru politica de sprijin ferm pentru Israel, mai ales după atacul grupării Hamas din 7 octombrie, cel mai sângeros din ultimii 50 de ani.

”În lumina conflictului care continuă şi a nevoilor umanitare de pe teren”, preşedintele SUA a semnat un memorandum ce ”îi va proteja pe majoritatea palestinienilor care trăiesc în Statele Unite, cu anumite excepţii”, a explicat consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, potrivit unui comunicat.

Persoanele condamnate de instanţele de judecată sau ”considerate un pericol pentru securitatea publică” nu ar beneficia de această pauză în expulzări, a precizat sursa citată.

Potrivit cotidianului New York Times, de această măsură ar putea beneficia aproximativ 6.000 de persoane, măsura de suspendare a expulzării urmând să fie valabilă pentru 18 luni.

Riposta israeliană, ”excesivă”

Joe Biden, un susţinător fervent al Israelului, îşi dezvăluie totuşi din ce în ce mai mult reţinerea faţă de operaţiunile militare desfăşurate de armata israeliană în Fâşia Gaza.

El a calificat recent riposta israeliană ca fiind ”excesivă” şi a intensificat avertismentele privind o potenţială ofensivă în oraşul palestinian Rafah, la graniţa cu Egiptul, conform Agerpres.

Citește și: Biden cere Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc după atacul din Kansas City

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel