Biden va primi miercuri cea de-a doua doză booster a unui vaccin anti-COVID-19

Preşedintele american Joe Biden va primi miercuri cea de-a doua doză booster a unui vaccin anti-COVID-19, imediat după ce va susţine un discurs despre politica administraţiei sale privind combaterea pandemiei de coronavirus, a anunţat biroul de presă de la Casa Albă din Washington, informează AFP.

Preşedintele Statelor Unite, în vârstă de 79 de ani, a primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech în decembrie 2020, pe cea de-a doua în ianuarie 2021, iar prima doză de supra-rapel (booster) i-a fost administrată la sfârşitul lunii septembrie 2021. Astfel, preşedintele american va pune imediat în aplicare decizia adoptată marţi de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite.

FDA a autorizat utilizarea celei de-a doua doze booster a vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna în rândul americanilor cu vârste de peste 50 de ani, la cel puţin patru luni după administrarea celei de-a treia doze.

Decizia a fost luată de FDA într-o perioadă în care numărul noilor infectări a rămas stabil în Statele Unite, după o scădere constantă în ultimele săptămâni, şi după ce autorităţile sanitare au prevenit în legătură cu apariţia primelor semnale ale unui nou val al pandemiei de COVID-19, stimulat de subvarianta Omicron BA.2, care este cu 30% mai contagioasă, fără a fi însă mai periculoasă.

Joe Biden va primi cea de-a doua doză booster după ce Casa Albă s-a confruntat cu mai multe infectări recente în rândul angajaţilor săi. Printre oficialii americani testaţi pozitiv cu COVID-19 în ultimele zile se află soţul vicepreşedintei Kamala Harris, Doug Emhoff, purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Jen Psaki, precum şi adjuncta ei, Karine Jean-Pierre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel