Bierut este în doliu. Mulțimi de oameni s-au adunat pentru a îl plânge pe unul dintre „capii” teroriști ai Hamas / VIDEO

Cine este Saleh al-Arouri, liderul Hamas ucis de armata israeliană / Foto: Captură video Youtube Hindusian Times
Cine este Saleh al-Arouri, liderul Hamas ucis de armata israeliană / Foto: Captură video Youtube Hindusian Times

După ce a murit în urma unei explozii pusă la cale de către armata israeliană, Saleh al-Arouri, al doilea în lanțul de comandă al Hamas, este plâns de mii de oameni în Lebanon.

În decursul zilei de joi, 4 ianuarie 2024, mulțimi de oameni s-au adunat în capitala Libanului, în Beirut, acolo unde îl jelesc pe Saleh al-Arouri, unul dintre „capii” Hamas. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de presa internațională, Saleh al-Arouri ar fi fost al doilea ca poziție în întreaga organizație teroristă Hamas. El a fost ucis în unul dintre atacurile israeliene în interiorul teritoriului din Palestina.

După lupte grele, trupele Israelului au reușit să-l doboare pe unul dintre conducătorii de vază ai organizației, iar în timp ce unii se bucură pentru acest succes al IDF, mulți oameni arată că figura lui Saleh al-Arouri este una care va fi greu uitată. Moartea sa poate aduce cu cea a lui Osama bin Laden, doar că la un nivel mult mai mic.

După cum se poate observa și în filmările de pe multiple platforme de socializare, mulți dintre cei care participă la procesiune sunt musulmani, iar armele automate nu au lipsit de pe întregul fundal. Făcând parte din mai multe tradiții locale, focurile de armă însoțesc înmormântarea infamului Saleh al-Arouri.

După atac, armata Israelului a declarat că forțele sale se aflau "într-o stare de pregătire ridicată pentru orice scenariu.", notează Arabnews.

"IDF se află la un nivel foarte ridicat de pregătire, în toate domeniile, atât în apărare, cât și în ofensivă. Suntem într-o stare de pregătire ridicată pentru orice scenariu", a declarat Amiralul  Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, în cadrul unei conferințe de presă.

"Cel mai important lucru de spus în această seară este că suntem concentrați și rămânem concentrați pe lupta împotriva Hamasului", a adăugat Hagari.

Un oficial al apărării din SUA, vorbind sub protecția anonimatului pentru a discuta operațiuni sensibile, a afirmat că Forțele de Apărare ale Israelului au fost responsabile pentru lovitura care viza pe Al-Arouri și că evaluarea privind dacă acesta a fost ucis este în curs, a relatat Washington Post.

Prim-ministrul interimar al Libanului, Najib Mikati, a condamnat atacul drept "o nouă crimă israeliană" și a afirmat că acesta a fost o încercare de a trage Libanul în războiul din Gaza.
Armata israeliană a refuzat să comenteze, însă Mark Regev, consilierul prim-ministrului Benjamin Netanyahu, a declarat: "Cine ar fi făcut asta, trebuie să fie clar: acesta nu a fost un atac asupra statului libanez. Cine a făcut asta a efectuat o lovitură chirurgicală împotriva conducerii Hamasului."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel