Dacă vei încerca Bifteki, sigur te vei îndrăgosti de ele. Delicioasele chifteluțe grecești se prepară ușor, iar cei care le vor gusta nu se vor mai sătura.
Ingrediente
450 g carne tocată (la alegere)
1 ou
2 felii pâine (înmuiate în apă
1 lingură oregano
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
1 ceapă medie tocată fin
1 căţel de usturoi zdrobit
chimion, scorţişoară, nucşoara - după gust
sare şi piper după gust
200 g brânză feta tăiată în 4 felii sau cuburi
3 linguri ulei de măsline
frunze de mentă tocate
Cum se prepară
Într-o tigaie încinge o lingură de ulei. Prăjeşte ceapa şi usturoiul pentru 3 minute sau până când se înmoaie. Îndepărtează pe o farfurie şi lasă la răcit. Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă toate ingrediente, inclusiv ceapa prăjită, şi condimentele.
Amestecă bine cu mâna până când vei obține o pastă omogenă. Împarte cantitatea în 4 părţi egale.Ia fiecare parte şi tapeaz-o cu palmele. Pune brânză feta în mijloc şi înveleşte. Pune restul de ulei în tigaie şi încinge-l la foc mediu, scrie atlasculinar.ro. Prăjeşte chifteluţele pe fiecare parte câte 2 minute.
Pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Scoate chiftelele în tavă şi dă-le la cuptor pentru încă 15 minute. Se servesc calde, cu salată proaspătă sau sos tzatziki.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News