Bihor: Deputatul Florica Cherecheş (PNL) solicită microbuze şcolare şi decontarea navetei elevilor

Deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş, vicepreşedintele Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, solicită asigurarea şi decontarea navetei elevilor, adăugând că aceasta este esenţială nu numai pentru siguranţa lor, "ci chiar pentru a-i menţine în viaţă".

"Solicit din nou, cu maximă celeritate, abrogarea OUG 51/2019 care scoate transportul judeţean din sfera serviciilor publice pentru a se permite decontarea navetei şcolare, dar şi eliminarea plafonării sumelor decontate pentru navetă. Cer Guvernului să dea dovadă de responsabilitate şi să răspundă solicitărilor venite nu doar de la deputaţii PNL, dar şi de la elevi, părinţi, sindicate şi diverse organizaţii. Câte fete trebuie să mai moară ca Guvernul să facă ce are de făcut în acest sens?", a afirmat, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, deputatul PNL Bihor.

Potrivit acesteia, asigurarea navetei elevilor a fost cerută tot mai vehement de parlamentarii PNL, pentru că e o condiţie pentru participarea acestora la şcoală într-o Românie campioană la abandon şcolar.

"Vedem că asigurarea navetei şi decontarea ei sunt esenţiale nu numai pentru siguranţa elevilor, ci chiar pentru a-i menţine în viaţă. Mihaela, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, care trebuia să meargă zilnic o jumătate de oră pe jos spre şi de la şcoala situată în altă localitate decât cea de domiciliu, trecând pe lângă un lan de porumb, nu ar fi acceptat oferta unui străin de a o lua în maşină dacă ar fi avut la dispoziţie un microbuz şcolar pentru navetă. Au mai fost şi alte fete în ultimele luni care au plătit cu viaţa neglijenţa şi indiferenţa în ceea ce priveşte naveta elevilor, atât în ceea ce priveşte asigurarea mijloacelor de transport necesare, cât şi decontarea acestui serviciu", a mai subliniat deputatul Florica Cherecheş."Solicit din nou, cu maximă celeritate, abrogarea OUG 51/2019 care scoate transportul judeţean din sfera serviciilor publice pentru a se permite decontarea navetei şcolare, dar şi eliminarea plafonării sumelor decontate pentru navetă. Cer Guvernului să dea dovadă de responsabilitate şi să răspundă solicitărilor venite nu doar de la deputaţii PNL, dar şi de la elevi, părinţi, sindicate şi diverse organizaţii. Câte fete trebuie să mai moară ca Guvernul să facă ce are de făcut în acest sens?", a afirmat, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, deputatul PNL Bihor.

Potrivit acesteia, asigurarea navetei elevilor a fost cerută tot mai vehement de parlamentarii PNL, pentru că e o condiţie pentru participarea acestora la şcoală într-o Românie campioană la abandon şcolar.

"Vedem că asigurarea navetei şi decontarea ei sunt esenţiale nu numai pentru siguranţa elevilor, ci chiar pentru a-i menţine în viaţă. Mihaela, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, care trebuia să meargă zilnic o jumătate de oră pe jos spre şi de la şcoala situată în altă localitate decât cea de domiciliu, trecând pe lângă un lan de porumb, nu ar fi acceptat oferta unui străin de a o lua în maşină dacă ar fi avut la dispoziţie un microbuz şcolar pentru navetă. Au mai fost şi alte fete în ultimele luni care au plătit cu viaţa neglijenţa şi indiferenţa în ceea ce priveşte naveta elevilor, atât în ceea ce priveşte asigurarea mijloacelor de transport necesare, cât şi decontarea acestui serviciu", a mai subliniat deputatul Florica Cherecheş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel