Bihor: Primarul Bolojan ar vrea, pentru buna funcţionare a aeroportului local, o colaborare cu cel din Debreţin

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, luni, că, pentru o bună funcţionare a aeroportului, ar fi necesară o "alianţă" cu instituţia aerportuară din Debreţin, Ungaria

Edilul a precizat că, pe de o parte, trebuie terminate cât mai rapid lucrările la cele două terminale, trebuie intervenit de urgenţă în zona de transfer pasageri în afara aerogării vechi şi luate "în mod serios" contacte cu marii operatori, pentru a opera de pe aeroportul din Oradea, scrie Agerpres.

"De asemenea, trebuie început un dialog serios cu Aeroportul din Debreţin şi Primăria din Debreţin, cu cei care sunt acţionari, pentru a se analiza posibilitatea unei alianţe şi colaborări, pentru că noi suntem într-un triunghi în această zonă: între Cluj, Debreţin şi Timişoara. La o distanţă de circa 60 km, cele două aeroporturi din Debreţin şi Oradea interferează, motiv pentru care nu există decât două variante de lucru: fie o competiţie dură cu vecinii, caz în care ambele aeroporturi vor avea de pierdut, fie o colaborare", a spus primarul.

Potrivit lui Bolojan, o alianţă ar însemna "că o parte din zboruri se operează din Debreţin, o altă parte din Oradea", el explicând că cele două aeroporturi ar urma să nu se concureze pe aceeaşi rută.

"Şi aceste zboruri nu se suprapun. Deci nu se canibalizează aeroporturile între ele. Gândiţi-vă că, dacă sunt două zboruri pe aceeaşi rută, unul din Oradea şi unul din Debreţin, pasagerii se vor împărţi. Pierderi ar fi în ambele părţi. Aceasta este formula câştigătoare, în care nu pierde nimeni. Această înţelegere are la bază susţinerea activităţii de la Aeroportul Oradea. Trebuie să discutăm deschis. Pentru că sunt câteva elemente vitale pentru dezvoltarea oraşului, iar unul dintre acestea este conectivitatea externă, prin rutier, feroviar şi aerian", a precizat Bolojan.

Acesta a mai subliniat că, pentru buna funcţionare a aeroportului, este "obligatorie" o înţelegere între municipalitatea orădeană şi Consiliul Judeţean Bihor.

"Viitorul va decide ce este de făcut. Indiferent ce se întâmplă la Consiliul Judeţean şi la Primăria Oradea, este obligatoriu să existe o înţelegere între primărie şi consiliul judeţean, aşa cum există şi la Debreţin, indiferent cine ocupă funcţiile de primar sau de preşedinte. Eu am făcut nenumărate oferte de colaborare (către CJ, n.r.), dar au fost respinse. Dar până anul viitor, în iunie, nu mai sunt decât vreo opt luni", a conchis primarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel