Bijuterii furate, valorând 13,4 milioane de euro, descoperite într-un canal din apropiere de Paris

euro
euro

Bijuterii valorând peste 13,4 milioane de euro, furate în decembrie 2008 din magazinul de lux Harry Winston din Paris, au fost descoperite de poliţiştii francezi luni, într-un canal de scurgere a apelor pluviale din departamentul Seine-Saint-Denis, din apropiere de Paris.

Un inel cu o piatră preţioasă de 31 de carate, valorând aproape 6 milioane de euro, un alt inel cu o piatră de 10 carate, alte 17 inele şi trei perechi de cercei au fost descoperite, luni, de Brigada de represiune a banditismului din Paris. Bijuteriile aparţin casei de lux Harry Winston, victimă a "jafului secolului", pe 4 decembrie 2008, scrie Mediafax.

În urma unor informaţii primite, poliţiştii francezi au percheziţionat o reşedinţă din departamentul Seine-Saint-Denis din Région Parisienne şi au descoperit, într-un canal de recuperare a apelor pluviale, o sticlă din plastic încastrată în cimentul din care era construit acel canal. Valoarea totală a bijuteriilor recuperate a fost estimată la 13,4 milioane de euro.

Jaful a avut loc pe 4 decembrie 2008, pe strada Montaigne din Paris, în magazinul casei Harry Winston, considerat "bijutierul starurilor". În seara acelei zile, către ora 17.00, patru bărbaţi - dintre care doi erau deghizaţi în femei - purtând cagule şi peruci, după ce au pretins că sunt clienţi obişnuiţi, au scos din buzunare câteva arme albe, le-au sechestrat pe cele 16 persoane prezente în magazin şi, doar în câteva minute, au furat bijuteriile din interior, valorând peste 85 de milioane de dolari (60 de milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel