Bilanț dezastruos în Teleorman, după viitură. Meteorologii avertizează: Ce urmează

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Gospodării inundate şi mai mulţi copaci doborâţi de vânt - este bilanţul ploilor torenţiale căzute sâmbătă seara, în judeţul Teleorman.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în judeţ s-au înregistrat, din cauza vremii nefavorabile, mai multe situaţii de urgenţă la care pompierii militari şi autorităţile locale au intervenit pentru restabilirea stării de normalitate, scrie Agerpres. În localitatea teleormăneană Drăghineşti din comuna Gratia, s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei gospodării.

Pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, pompierii au acţionat pe DE 70, pe raza localităţii Văceni, pe DN 51, în localitatea Poroschia, pe DN 5C, în localitatea Năsturelu, pe DJ 504, între Alexandria şi Lăceni, pe DJ 506, între Brânceni şi Smârdioasa, şi pe raza localităţii Cervenia.

Intervenţiile pompierilor s-au încheiat noaptea trecută, când au fost înlăturate în totalitate efectele fenomenelor meteorologice.

Meteorlogii: Cod galben

Sâmbătă seara, aproape jumătate dintre localităţile din Teleorman s-a aflat, timp de două ore şi jumătate, sub avertizare cod portocaliu de averse torenţiale de până la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vânt puternic cu aspect de vijelie şi grindină de mici dimensiuni.

Meteorologii anunţă pentru zilele următoare vreme instabilă, cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. De duminică, ora 12,00, până luni, ora 3,00, judeţul Teleorman se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, iar până marţi, ora 23,00, este valabilă şi o informare meteo de instabilitate atmosferică şi precipitaţii însemnate cantitativ.

ISU Teleorman recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării apei. Pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor, cetăţenii trebuie să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care să le asigure protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii - să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel