Bilanţul dezastrului din judeţele Constanţa şi Tulcea. S-a intervenit în 25 de localităţi

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicităţii bilanţul intervenţiilor din judeţele Constanţa şi Tulcea, după ploile torenţiale de vineri noaptea şi sâmbătă dimineaţă. 

"Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 25 localități din județele Constanța și Tulcea, pentru evacuarea apei din 85 case, 73 curți, 1 anexă gospodărească, 80 subsoluri, (5 blocuri de locuințe, 29 operatori economici, 46 de case) și 5 străzi, precum și pentru degajarea a 3 copaci prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 6 autoturisme.

Totodată, în 8 localități (Amzacea, Comana, Costinești, Jupiter, Mangalia, Olimp, Techirghiol și Tuzla) pompierii au acționat pentru salvarea a 67 persoane, fără a necesita îngrijiri medicale, acestea fiind relocate la rude sau în spații puse la dispoziție de către autoritățile locale.

La acest moment se intervine pentru evacuarea apei în 5 localități (Constanța, Mangalia, Neptun, Tuzla și Venus) din județul Constanța", a transmis MAI.

Bilanţul general al intervenţiilor în ultimele 24 de ore

 

"În ultimele 24 de ore:

- Aproximativ 5.500 de evenimente la care s-a intervenit operativ

- 86 persoane salvate de angajații MAI

- 185 de autori de infracțiuni prinși în flagrant

- Aproape 30.000 de verificări efectuate cu aplicația eDAC

Principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost pentru prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi supravegherea și controlul frontierei de stat", mai arată cei de la MAI.

În ceea ce priveşte acţiunile pe şosea, "au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 662 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii".

Dintre aceştia, 73 au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului, 15 sub influenţa altor substanţe interzise, iar 9 persoane nu aveau permis de conducere.  

"Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 278 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 278 de autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate", mai transmite MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel