Bilanțul furtunii Trami în Filipine este în creștere: cel puțin 100 de morți

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Autoritățile filipineze au anunțat cel mai recent bilanț după ce furtuna tropicală Trami a lovit țara. Sunt cel puțin 100 de morți, mare parte din cauza alunecărilor de teren, dar și zeci de persoane date dispărute.

Citește și: Ciclonul Dana lovește estul Indiei. Sute de mii de persoane sunt evacuate - FOTO

Furtuna tropicală Trami face ravagii în Filipine, unde cel mai recent bilanț al autorităților indică cel puțin 100 de morți, iar echipele de salvare încearcă să găsească peste 30 de persoane date dispărute în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale, informează AFP, scrie Agerpres.

Un bilanț anterior, realizat de AFP pe baza datelor furnizate de autoritățile locale, indica 97 de morți.

Furtuna Trami s-a abătut asupra insulei principale Luzon începând de joi și a dus la strămutarea a circa jumătate de milion de locuitori din cauza inundațiilor provocate de ploile torențiale, care au devastat sute de localități din nordul Filipinelor.

Cel puțin 36 de persoane sunt încă date dispărute, a indicat duminică Agenția pentru gestionarea dezastrelor.

”Bilanțul ar putea crește în zilele următoare, deoarece echipele de salvare pot ajunge acum în locuri anterior izolate”, a declarat pentru AFP Edgar Posadas, directorul Biroului Protecției Civile.

Poliția din regiunea Bicol, aflată în vestul insulei Luzon și cea mai grav afectată de intemperii, a înregistrat 38 de decese, majoritatea cauzate de înec.

În provincia Camarines Sur, din cadrul acestei regiuni, ”numeroși locuitori” erau încă blocați duminică pe acoperișurile și la etajele superioare ale caselor lor, potrivit directorului poliției din provincia Bicol, Andre Dizon.

Zeci de morți din cauza alunecărilor de teren

În provincia Batangas, aflată la două ore de mers cu mașina la sud de capitală, bilanțul se ridică la 55 de morți, în principal din cauza alunecărilor de teren, a indicat șeful poliției din această provincie, Jacinto Malinao.

În provincia Cavite, aflată între Batangas și Manila, două persoane au murit prin electrocutare și înec, potrivit poliției.

Poliția, paza de coastă și o echipă de scafandri din cadrul Marinei căutau duminică o familie de șapte persoane pe lacul Taal, în provincia Batangas.

Filipinele sunt lovite în mod regulat de furtuni și taifunuri, care provoacă în fiecare an pagube și zeci de morți, însă, potrivit experților, furtunile din regiunea Asia-Pacific se formează din ce în ce mai aproape de țărmuri, se intensifică mai rapid și durează mai mult pe uscat din cauza schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel