Bilanțul morților din India a ajuns la 93 de persoane. Alunecările de teren fac ravagii

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Bilanţul victimelor în urma alunecărilor de teren care au avut loc marţi dimineaţă în statul indian Kerala (sud) a urcat la 93 de morţi, iar 128 de persoane au fost rănite, a anunţat un oficial local, potrivit AFP.

Un număr de 93 de cadavre au fost găsite până în acest moment, a declarat pentru jurnalişti ministrul-şef al Kerala, Pinarayi Vijayan.

128 de persoane primesc îngrijiri în spitale (...). Este una dintre cele mai grave catastrofe naturale pe care a cunoscut-o statul nostru, a subliniat el.

Numărul morților a crescut

Un bilanţ precedent vorbea despre cel puţin 63 de morţi şi 116 răniţi în această alunecare de teren care a lovit districtul Wayanad.

La rândul său, ministrul M.B. Rajesh a declarat că peste 250 de persoane au fost salvate până în prezent, a relatat publicaţia The Hindu.

Sute de persoane e posibil să fi rămas prinse, a precizat armata într-un comunicat, adăugând că circa 225 de soldaţi au fost mobilizaţi la locul catastrofei pentru a participa la eforturile de căutare a eventualilor supravieţuitori.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a reacţionat pe reţeaua de socializare X, unde a declarat că se gândeşte la toţi cei care şi-au pierdut apropiaţii şi că rugăciunile sale se îndreaptă către răniţi.

Totodată, el a asigurat autorităţile locale de tot sprjinul posibil pentru a face situaţiei. Biroul său a indicat de altfel că familiile victimelor vor fi despăgubite cu circa 2.200 de euro.

Liderul opoziţiei din India, Rahul Gandhi, care a reprezentat în mandatul anterior districtul Wayanad în Parlamentul indian, a calificat drept devastatoare amploarea pagubelor.

Ţara noastră a fost afectată de o creştere alarmantă a alunecărilor de teren în ultimii ani şi este urgentă punerea în aplicare a unui plan de acţiune global pentru a face faţă la frecvenţa în creştere a catastrofelor naturale, a adăugat el.

Noi precipitaţii aşteptate

Agenţia pentru gestionarea catastrofelor din Kerala, care a explicat că echipele de pompieri şi forţele de securitate ale statului participă la operaţiuni de cercetare şi salvare alături de armată, a avertizat că noi precipitaţii şi vânturi violente sunt aşteptate pe parcursul zilei.

Episoadele musonice care se produc în Asia de Sud din iunie până în septembrie oferă un moment de respiro în căldura verii şi sunt esenţiale pentru reconstituirea rezervelor de apă.

Însă aceste precipitaţii cauzează de asemenea inundaţii şi alunecări de teren, care provoacă pagube materiale şi numeroase decese şi sunt din ce în ce mai numeroase în ultimii ani în special în urma schimbărilor climatice, afirmă experţii.

Barajele, defrişările şi proiectele de dezvoltare în India sunt de asemenea factori care agravează bilanţul uman.

Furtuni intense asociate musonului s-au abătut deja asupra acestei ţări la începutul lunii. Anumite sectoare din Bombay au fost inundate, în timp ce fulgerele au ucis cel puţin şase persoane în statul Bihar (nord-est).

În Kerala, cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii şi alunecări de teren în 2021. În 2018, aproape 500 au murit din cauza celor mai grave inundaţii produse în acest stat în ultimul deceniu, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel