Bilete de avion mai ieftine pentru românii din Spania

Autoritățile spaniole le-a cerut operatorilor de transport maritim și aeronautic, pe fondul scăderii prețului la carburanți,  ieftinirea biletelor de transport, scrie stiridiaspora.com.

Prețul combustibilului înseamnă între 30 si 40 la sută din prețul total al unui bilet, dar  ocilațiile mari au determinat companiile să încheie polițe de asigurări costisitoare care se regăsesc în prețul biletului.

Transportatorii au primit cu răceală invitația secretarului de stat pentru Infrastructură, Julio Gómez Pomar, dar s-au arătat dispuși să asculte argumentele reprezentanților Guvernului.

Citește și: Italia. Restricții pentru mașinile cu numere românești

"Vrem să fie clar că nu poți cere companiilor să aibă o poziție comună asupra prețurilor, chiar dacă este vorba de o ieftinire, pentru că am fi considerați un cartel și sancționați de consiliul concurenței" a declarat Tina Guillen, purtător de cuvânt al Asociației companiilor de transport aerian din Spania.

Asociațiile pentru protecția consumatorilor din Spania au făcut front comun cu guvernanții și cer scăderea prețurilor la bilete, iar în urma negocierilor, reprezentanții companiilor de stat ar putea ceda presiunilor. Astfel, călătorii vor plătii cu până la 10-15 la sută mai puțin pentru un bilet de avion, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel