Medicul nutriționist Mihaela Bilic are câteva precizări despre ceaiul de mușețel.
„Ceaiul de mușețel, un remediu vechi de când lumea. Toate bunicile apelau la ceaiul de mușețel într-un mod firesc și spontan în caz de răceală, indigestie, insomnie sau orice alt rău, cât de mic. Nu era casă din care să lipsească punga cu inflorescențe de mușețel, strânse de cu vară și uscate apoi pe hârtie de ziar.
Nu cerea nimeni dovezile științifice care să confirme beneficiile mușețelului, îți beai în liniște ceaiul aromat, îndulcit cu un pic de miere, și deja te simțeai mai bine. Am uitat sau am pierdut din vedere lucrurile simple, care ne fac bine garantat. Iar o cană de ceai cald într-o seară de iarnă este un exemplu clar că fericirea vine din lucrurile mici”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Când spui bogat în fibre, spui fasole și ciocolată”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Primul produs la care ne gândim când vine vorba de fibre, sunt cerealele integrale. Pâine neagră, fulgi de ovăz, paste integrale sau biscuiți digestivi sunt alimente bogate în fibre. Dar e vorba de fibre insolubile, care sunt agresive și dure, ele pot irita tubul digestiv dacă sunt consumate în cantitate mare”, a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Facebook.
„Care sunt produsele care au un raport optim fibre solubile/fibre insolubile? Fasolea se află pe primul loc într-un top al produselor bogate în fibre. Legumele boabe de tip fasole, mazăre linte, năut, soia trebuie incluse în dietă de minim două ori/ săptămână. Para e un fruct de sezon și ocupă poziția 3 în top, întrecând mărul la capitolul fibre”, a precizat Mihaela Bilic.
„Pe locul 6 este avocado, iar pe locul 10 migdalele - atenție la cantitate! Pe locul 7 sunt prunele uscate, ca să nu uitați de ele la iarnă”, a mai zis Bilic, adăugând că ciocolata neagră e pe locul 9.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News