Alimentația ne poate ajuta să ne întărim sistemul imunitar. Vezi în articol care este topul celor 10 alimente care ne cresc imunitatea.
Avenit toamna, iar odată cu răcirea vremii avem nevoie de un sistem imunitar puternic care să ne apere de multitudinea de viruși din jurul nostru. Imunitatea poate fi crescută prin alimentație, iar Mihaela Bilic a explicat cum facem acest lucru și ce alimente trebuie să consumăm pentru a fi mai sănătoși.
"Dieta pentru un sistem imunitar competent se bazează pe 4 elemente, care vin din mâncare. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator. Nu pot fi sintetizați de organism. Există în grăsimea de pește și în semințe. De aici, recomandarea să mâncăm pește măcar de 2 ori/săptămână. Vitaminele antioxidante A, C și E se opun ruginirii organismului, și implicit îmbolnăvirii. Ca să faceți plinul de antioxidanți, consumați legume și fructe de toate culorile, nuci și semințe.", a explicat Mihalea Bilic la PRO TV.
"1. Conserva de sardine în sos tomat este un concentrat de omega 3, calciu și fier. Toate se absorb eficient datorită acidității din roșii.
2. Iaurtul și produsele lactate acide conțin lactobacili și bifidobacterii, vitamina A și D. Au și toate mineralele.
3. Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât citricele. Atenție! Nu e de decor, ci se mănâncă la... castron.
4. Ardeiul gras, indiferent de culoare, dar și morcovii, conțin beta caroten. Este un precursor de vitamina A.
5. Ceapa și usturoiul sunt bogate în compuși cu sulf. Aceștia au rol antibacterian și antiviral.
6. Oul este cea mai banală sursă de proteine omega 3, vitamina A și D, plus minerale din belșug.
7. Cartofii, orezul și pastele făinoase, consumate reci au efect pre-biotic. Adică hrănesc bacteriile bune din intestin.
8. Bobul de cacao și cel de cafea conțin sute de substanțe antioxidante, cu efect tonic și de stimulare a organismului.
9. Nucile, sunt bogate în omega 3 și vitamina E.
10. Ceaiul verde conține o substanță capabilă să crească de 5 ori imunitatea organismului prin activarea limfocitelor, globulelor albe din sânge.", este topul celor 10 alimente care ne cresc imunitatea, prezentat de nutriționistul Mihaela Bilic.
”Dacă ar fi să desemnez produsul vedetă al dietei pentru crearea imunității, aleg salata orientală. Aduce 4 ingrediente importante pentru sănătate: cartof, ceapă, ou și murături, cu efect pro și pre-biotic garantat.”, a mai spus Mihalea Bilic.
VEZI ȘI: Salată orientală de vară. Se prepară imediat, iar gustul este minunat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu