BioNTech și Pfizer vor începe testarea vaccinului universal pentru coronavirus.
Compania BioNTech din Germania a anunțat că va testa, împreună cu Pfizer, partener în vaccinurile împotriva COVID-19, un ser universal pentru coronavirus, scrie Reuters. Cele două companii vor testa pe oameni un vaccin care protejează împotriva unei game largi de coronavirusuri, în a doua jumătate a anului.
Studiile prevăd testarea unor vaccinuri de îmbunătățire a celulelor T, concepute în primul rând pentru a proteja împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos și injecții cu pan-coronavirus care protejează împotriva familiei mai largi de viruși și a mutațiilor sale. Într-o prezentare publicată pe site-ul BioNTech, firma germană de biotehnologie a spus că scopul său este „a oferi o protecție durabilă împotriva variantelor”.
Cei doi parteneri, producătorii celui mai utilizat vaccin împotriva COVID-19 din lumea occidentală, discută în prezent cu autoritățile de reglementare versiuni îmbunătățite ale vaccinului lor pentru ca serul să protejeze mai bine împotriva variantei Omicron și a subvariantelor sale. Mutațiile virusului în noi variante care eludează mai ușor protecția vaccinului, precum și scăderea memoriei imunitare umane, au motivat companiile, guvernele și organismele de sănătate să caute instrumente de protecție mai fiabile.
Ca parte a eforturilor în sănătate, BioNTech a spus că lucrează în mod independent la antibiotice de precizie care ucid virușii care au devenit rezistenți la medicamentele disponibile în prezent. BioNTech, care nu a spus când ar putea începe testele, se bazează pe tehnologia PhagoMed, pe care a achiziționat-o în octombrie anul trecut.
Dezvoltatorul de antibiotice din Viena a lucrat asupra enzimelor, produse de bacterii care distrug virușii, spărgând peretele celular bacterian. Infecțiile rezistente la medicamente sunt în creștere, cauzate de utilizarea excesivă a antibioticelor. Cercetătorii din domeniul sănătății publice estimează că numărul total de persoane care mor anual din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice în Statele Unite și Uniunea Europeană este de aproape 70.000.
Persoanele care au primit cel puțin un vaccin antigripal au avut cu 40% mai puține șanse decât cei nevaccinați să dezvolte boala Alzheimer în decurs de patru ani, potrivit unui nou studiu realizat de UTHealth Houston.
Cercetarea condusă de Avram S. Bukhbinder, un absolvent recent al Școlii de Medicină McGovern de la UTHealth Houston și Paul. E. Schulz, profesor în neurologie la McGovern Medical School, a comparat riscul de incidență a bolii Alzheimer între pacienții cu și fără vaccinare anterioară antigripală într-un eșantion mare, la nivel național, format din adulți din SUA, cu vârsta de 65 de ani și mai mult.
O versiune online timpurie a lucrării, care detaliază descoperirile, este disponibilă înainte de publicarea sa, în numărul din 2 august al Journal of Alzheimer’s Disease.
„Am descoperit că vaccinarea antigripală la adulții în vârstă reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer timp de câțiva ani. Puterea acestui efect protector a crescut odată cu numărul de ani în care o persoană a primit un vaccin anual antigripal – cu alte cuvinte, rata de dezvoltare a bolii Alzheimer a fost cea mai scăzută în rândul celor care au primit în mod constant vaccinul antigripal în fiecare an”, a spus Bukhbinder, care este încă parte a echipei de cercetare a lui Schulz, în timpul primului său an de rezidențiat la Divizia de Neurologie Copilului de la Spitalul General din Massachusetts. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu