Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială, care are ca scop dezvoltarea învăţământului pentru tineri în acest domeniu, a fost lansat marţi în cadrul Romanian Space Week, care se desfăşoară între 12 şi 16 mai.
Publicitate
Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială (European Space Education Resource Office -ESERO) este un proiect iniţiat de către Agenţia Spaţială Europeană (ESA), cu scopul de a dezvolta şi încuraja interesul tinerilor pentru acest domeniu. La evenimentul de marţi au participat preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) Marius-Ioan Piso, Kai-Uwe Schrogl, director al Departamentului pentru Relaţia cu Statele Membre din cadrul Agenţiei, şi Clara Gruz Niggebrugge, şefa ESERO Europe.
ESERO România se va concentra mai ales pe pregătirea profesorilor din învăţământul preuniversitar şi pe furnizarea de resurse care pot fi utilizate direct în sala de clasă. De asemenea, elevilor li se va oferi posibilitatea de a se întâlni cu experţi din domeniul spaţial.
Kai-Uwe Schrogl a mărturisit că este impresionat de manifestările din cadrul Romanian Space Week şi a spus că România este un membru foarte important al Agenţiei Spaţiale Internaţionale. În acest sens, el a amintit de Goliat, primul nanosatelit creat de români realizat sub auspiciile Agenţiei Spaţiale Române (ROSA). El i-a oferit lui Marius-Ioan Piso o reprezentare a personajului Goliat.
'Vrem să abordăm copiii la vârste mici în ceea ce priveşte învăţământul în domeniul aerospaţial. Dacă începem la 17-18 ani, deja e prea târziu. Pregătim profesori pentru a educa copiii în domeniile ştiinţelor şi matematicii', a spus Kai-Uwe Schrogl.
Pe lângă ESERO România, programul mai este prezent în Belgia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Portugalia şi Marea Britanie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu