Biroul Politic al PNL a aprobat protocolul cu PC. Alianţa de Centru Dreapta va avea candidaţi comuni în 2012

crin antonescu dan voiculescu
crin antonescu dan voiculescu

Membrii BPC al PNL au votat, miercuri, în unanimitate, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator (PC), potrivit unor surse participante la şedinţă.

Propunerea Biroului Politic Central urmează să fie supusă aprobării Delegaţiei Permanente a PNL, transmite Mediafax.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţase, miercuri, că va pune în discuţia BPC realizarea unei alianţe cu PC, el precizând că, dacă BPC va fi de acord cu propunerea sa, atunci va fi convocată Delegaţia Permanentă pentru a lua o decizie în acest sens.

Întrebat dacă PNL va semna o alianţă cu PC, Antonescu a răspuns: "Nu, nu vom semna astăzi un protocol. Vom pune în discuţie această chestiune, conform Statutului. Dacă Biroul Politic va accepta propunerea mea, vom convoca o Delegaţie Permanentă pentru ziua de duminică sau luni şi o Delegaţie Permanentă este în măsură să ia o asemenea decizie politică".

Antonescu a mai spus că o astfel de alianţă urmăreşte buna guvernare a României.

Alianţa PNL-PC va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că alianţa cu PNL, care se va numi probabil Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC, va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016. Constantin a precizat, totodată, că protocolul ce va fi încheiat de cele două partide pentru constituirea alianţei ar putea fi depus chiar luni la tribunal. Membrii BPC al PNL au votat, miercuri, în unanimitate, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator. Până acum, conservatorii aveau o alianţă cu PSD. Daniel Constantin a precizat că aceasta va fi "întreruptă" şi le-a mulţumit social-democraţilor pentru colaborare, iar lui Victor Ponta pentru eleganţa manifestată faţă de decizia PC de a se alia cu liberalii.

„M-am consultat cu domnul Victor Ponta şi vreau să îi mulţumesc foarte mult pentru maniera elegantă în care a înţeles să trateze această problemă. Vom rămâne în continuare ca partide de opoziţie, alături de PSD şi sper că împreună cu PNL şi PSD - pentru că acesta este un alt proiect pe care îl avem în perioada următoare - să încercăm să realizăm acea alternativă de care România are nevoie în momentul de faţă pentru a răsturna puterea portocalie“, a spus el.

Constantin a spus că a fost mandatat ca în zilele următoare să negocoieze protocolul de colaborare cu PNL. Biroul Politic al partidului a convocat Consiliul Naţional pentru data de 10 ianuarie, pentru validarea alianţei cu PNL.

El a precizat că va fi „o alianţă deschisă“, împreună cu PSD şi „poate şi cu UDMR“, care să constituie o alternativă ce să poată da românilor speranţa că în România se poate trăi mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel