Sunteți în căutarea unei rețete de biscuiți delicioși? Optează pentru cei din ricotta si mere, care sunt gata în doar 2 minute.
Acești biscuiți sunt delicioși și foarte simplu de gătit. În plus, sunt ușori și gustoși și au puține calorii.
Biscuiții sunt ideali și pentru persoanele care preferă deserturile cu aport caloric redus, care pot fi de consumat în orice moment al zilei.
Biscuiți ricotta și mere. Ingrediente:
2,5 linguri de făină integrală;
2 linguri de îndulcitor stevia sau 4 linguri de zahar;
200 gr ricotta ușoară;
½ linguriță de praf de copt;
1 ou,
1 măr ras fără coaja,
praf de sare.
Pentru decor:
zahăr pudră.
Oul se bate cu praful de sare și zahărul într-un bol.Amestecați până obțineți un amestec spumos.
Se adaugă, apoi ricotta, și se amestecă cu o furculiță. După acest pas adăugați mărul, dat prin răzătoare.
Amestecați bine și adăugați praful de copt și făina. Imediat ce aluatul este omogen, luați o tavă dreptunghiulară, tapetați-o cu o hârtie de copt și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Clătite nemțești, un deset preferat de copii. Sunt gata într-un sfert de oră
Puneți aluatul în tavă, cu ajutorul unei linguri, având grijă să îi dați forma unui biscuit. Tava se dă la cuptor și biscuiții se coc la o temperatură de 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Când biscuiții sunt gata, scoteți-i din cuptor și puneți-i pe un vas de servire. Stropiți-i cu zahăr pudră pentru a-i face și mai gustoși. Veți vedea că sunt irezistibili! Poftă bună!
Îți plac plăcintele cu mere? Iată un motiv în plus pentru a încerca o versiune alternativă. O plăcintă răsturnată cu mere și lichior de lămâie, care te va face să-ți lingi degetele.
Pregătirea plăcintei cu mere cu și lichior de lămâie este simplă chiar și pentru cei mai puțin experimentați bucătari.
Un desert delicios, îmbunătățit de gustul lichiorului de lămâie, care îl face irezistibil. Sunteți gata să o pregătiți tarta cu mere și să faceți o impresie grozavă? Va dura cinci minute și aveți nevoie de foarte puține ingrediente!
Pentru a pregăti merele veți folosi:
2 mere,
2 pahare mici de lichior de lămâie,
3 linguri de zahar brun.
Ingredientele pentru aluat:
1 pahar de lichior de lămâie,
10 grame praf de copt,
150 grame de făină,
100 grame de zahăr,
3 ouă,
80 ml ulei de semințe.
Curăță merele de coajă, scoate-le miezul și feliază-le. Transferă feliile de mere într-un bol și stropește-le cu lichior de lămâie. Se amestecă și se lasă să se odihnească câteva minute.
Între timp, pregătește aluatul. Într-un castron mare, pune ouăle și zahărul și amestecă ingredientele cu mixerul electric.
După ce vei obține un amestec spumos, adăugă uleiul. Se toarnă și lichiorul de lămâie, apoi făina și praful de copt, cernute. Adaugă, treptat, aceste două ingrediente, amestecând mereu cu mixerul.
Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină
În acest moment, tot ce-ți rămâne de făcut este să iei o tavă de copt , să o ungi cu ulei și să o tapetezi cu făină. Apoi, acoperă fundul tăvii cu hârtie de copt.
Așează mai întâi merele. Adaugă peste el zaharul brun și amestecă bine. Peste mere se toarnă aluatul pregătit anterior și se nivelează. Tarta se coace la 165 de grade, aproximativ o jumătate de oră
După ce timpul a expirat, scoate tarta din cuptor și întoarce-o cu susul în jos pe o farfurie plată. Servește tarta pe masă, nu înainte de a o decora cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu