Biscuiții cu scorțișoară, de post, sunt cea mai bună idee în post, când ai poftă de ceva bun. Iată rețeta.
Ingrediente
520 g făină de grâu
120 g zahăr pudră
250 ml apă
3 lgt scorţişoară pudră
1/2 lgt ghimbir pudră
120 g banană (1 banană decojită)
1 lg ulei
1 lg zeamă de lămâie
1 lgt bicarbonat de amoniu
1/8 lgt sare
Vezi și: Plăcintă cu ciuperci. Rețeta de post pe care o vei repeta. Gustos și ușor!
Cum se prepară
Amestecăm făina cu zahărul, sarea, bicarbonatul, scorţişoara şi ghimbirul pudră. Încorporăm apoi apa, banana zdrobită, uleiul şi zeama de lămâie. Frământăm până la obţinerea unui aluat omogen.
Punem aluatul într-o folie alimentară şi îl introducem pentro o oră în frigider, potrivit gustos.ro. Preîncălzim cuptorul la 200 grade C. Tăiem câte o felie cu lăţimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulăm. Luăm de un capăt şi răsucim sub forma unei cochili.
Punem biscuiţii în tava tapetată cu hârtie de copt şi introducem în cuptor pentru 10 min.
Vezi și: Chifteluțe de post, în sos de roșii. Cea mai gustoasă rețetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu