Acum când temperaturile au crescut și căldura a devenit insuportabilă nu avem chef să pornim deloc cuptorul. Dar ce să facem când ne este dor de un desert?
Vara este acea perioadă a anului în care schimbăm modul în care mâncăm, în comparație cu iarna. Totuși, nu trebuie să facem greșeala de a mânca doar bucate reci.
Ei bine, dar dacă ne dorim un desert sau ceva delicios de pregătit acasă, dar fără să pornim cuptorul, ce să facem? Renunțăm la ideea de a-l face și mergem la magazin?
Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios
Acești biscuiți pot fi gătiți și într-o tigaie. Pare incredibil, mai ales când ne gândim că nu conțin unt, ouă și făină.
Să vedem cum să-i preparăm pentru un mic dejun delicios, o gustare sau un desert. Acești biscuiți se prepară fără a porni cuptorul din 3 ingrediente.
Să începem cu ingredientele:
200 de grame de fulgi de porumb;
2 sau 3 banane coapte;
300 de grame de ciocolata topită.
Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original
Mai întâi, decojiți bananele și zdrobiți-le într-un castron, cu o furculiță. Adăugați fulgii de porumb și amestecați. În acest moment, luați o mână din amestec și formați bile, cărora le dați o formă ovală. După ce ați format toți biscuiții, prăjiți-i, într-o tigaie, câteva minute pe ambele părți.
Lăsăm biscuiții câteva minute să se răcească, apoi îi scufundăm, pe rând, în ciocolată topită și îi așezăm pe un platou, acoperit cu hârtie de copt. Îi ținem vreo zece minute la temperatura camerei, apoi îi dăm la frigider.
După 10 minut, biscuiții sunt gata pentru a fi savurați. Iată cum se prepară acești biscuiți foarte moi și delicioși. Poftă bună!
Tarta cu lămâie este ideală pentru a fi servită la micul dejun, dar și ca o gustare în timpul zilei pentru o doză de energie.
Pandișpan cu cireșe, un desert simplu de preparat: este fraged și suculent
Are puține calorii și multe proteine. Desertul are o aromă delicată și o textură moale și umedă. Pentru aluat veți folosi doar ouă, zahăr, ricotta și puțin amidon pentru o consistență moale și ușor spongioasă.
Ingrediente pentru 6 persoane:
500 grame de ricotta,
100 grame de zahăr brun,
2 ouă,
50 grame de amidon de cartofi,
1 plic de pra de copt,
1 lămâie,
zahăr pudră după gust
Pune ricotta într-o sită pentru a scurge zerul. Amestecă, apoi, ricotta cu zahărul până când amestecul este omogen și fără cocoloașe. Adăugați ouăle întregi și amestecați ușor.
Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome
În continuare se adaugă amidonul și praful de copt, care trebuie cernute. La final se adaugă coaja rasă de lămâie. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți desertul la 175°C timp de 50 de minute. Tarta se lasă să se răcească și se decorează cu zahar pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu