Biscuiți fără făină, unt și lapte pot reprezenta un desert sănătos și rapid de preparat.
Ingrediente
150 g zahăr pudră
150 g migdale măcinate
o lingură de miere
un albuș de ou (mărimea XL)
dulceață
Cum se prepară
Se amestecă zahărul pudră cu migdalele măcinate. Se adaugă mierea și albușul și se amestecă până se obține un aluat omogen. Aluatul se rulează într-un sul, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute, potrivit retete.unica.ro.
Se preăncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius, căldură sus și jos. Sulul de aluat se taie în 20 de bucăți egale. Bucățile de aluat se transferă pe o foaie de copt dintr-o tavă de copt pentru aragaz. Cu ajutorul degetului mare se face o mică adâncitură pe mijlocul fiecărei bucăți de aluat. Se pune gem în mijlocul fiecărui biscuite.
Biscuiții fără făină, unt și lapte se coc timp de 15 minute sau până devin aurii. Se lasă să se răcească înainte de a fi serviți.
BONUS: Tartă de mere în stil englezesc. Cea mai bună prăjitură pentru zilele de răsfăț
Ingrediente
Pentru aluatul de tartă:
450 g făină
4 linguri zahăr
125 g unt rece
8 linguri apă
sare
Pentru umplutură:
1 kg mere acrișoare
150g zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară
nucșoară
2 linguri apă
1 lingură lapte pentru uns
1 linguriță zahăr pentru ornat
Cum se prepară
Se începe prepararea aluatului prin amestecarea făinii cu 4 linguri de zahăr și sare. Untul rece se taie cuburi și se adaugă peste făină. Se frământă cu mâinile. Se adaugă 8 linguri de apă și se omogenizează cu ajutorul unei linguri la început, iar apoi cu mâinile, potrivit retete.unica.ro. Dacă aluatul este prea uscat se mai pot adăuga 1-2 linguri de apă.
Se formează o bilă de aluat, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute. În timp ce aluatul e la rece, se spală merele, se scot cotoarele și se decojesc. Merele se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se adaugă zahăr brun, două linguri de scorțișoară și puțină nucșoară. Se amestecă bine.
După ce aluatul s-a răcit, se împarte în două. O parte din aluat se rulează într-o formă rotundă cu ajutorul unui sucitor. Într-o formă de tartă cu aproximativ 26 cm diametru se întinde aluatul astfel încât aluatul să se prelingă în afara formei cam 1 cm. Amestecul de mere se pune peste aluat. Se stropește amestecul cu o lingură de apă. Cealaltă jumătate de aluat se întinde în aceeași formă rotundă și se adaugă peste forma de tartă.
Se sigilează aluatul pe margini prin mișcări de ciupire. În mijlocul tartei cu mere în stil englezesc se decupează, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, un cerc din aluat și se fac câteva crestături pentru ca tarta să poată respira în timpul coptului.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus. Tarta de mere se coace la 180 de grade Celsius, căldură de jos timp de 30 de minute. După trecerea acestui timp se schimbă opțiunile de coacere la căldură sus și jos și se mai coace 20 de minute sau până prinde o culoare brun aurie. Tarta se servește cu zahăr presărat deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News