Bisera Turkovic și viitorul Balcanilor: „Secesiunea a început deja”

Fotografie de la Dragan Tomić/Pexels
Fotografie de la Dragan Tomić/Pexels

Bisera Turkovic, ministrul de externe al Bosniei și Herțegovinei, a vorbit despre situația pe care o trăiește Europa și despre mișcările Moscovei.

Războiul din Ucraina se desfășoară de câteva luni și nu este cu siguranță o perioadă ușoară pentru Europa. Bisera Turkovic, ministrul de externe al Bosniei și Herțegovinei, povestește într-un interviu pentru Il Corriere della Sera” ce se întâmplă acum în Balcani, unele țări făcând cu ochiul Moscovei.

Europa are probleme, dar nu numai din cauza a ceea ce se întâmplă în Ucraina

Bisera Turkovic a explicat că și în zona balcanică se întâmplă lucruri neplăcute: „În Bosnia și Herțegovina deja a început secesiunea, Uniunea Europeană are o modalitate simplă și ieftină de a se asigura că Balcanii nu ajung sub influența rusă: acceptă oficial candidatura noastră la Uniunea Europeană.

Bisera Turkovic trage un semnal de alarmă: adevăratele intenții ale Moscovei

Diplomatul a profitat de interviu pentru a transmite și un mesaj: „Suntem foarte îngrijorați, Moscova vrea să revină la fel de mare ca odinioară, cu siguranță nu se va opri și merge mai departe, nu doar în Moldova și Transnistria, ci și în regiunea noastră”, a mai declarat Bisera Turkovic.

Serbia va avea și ea un rol fundamental, de acum până în următorii câțiva ani: „Serbia trebuie să decidă cu cine să rămână, fie cu UE, fie cu Moscova. Ei vor să devină parte a Uniunii Europene, dar în același timp mențin legături puternice cu Rusia. Deci nu știm exact cum se vor comporta în viitor, dar cred că este timpul să decidem unde vrem să meargă Balcanii de Vest. Și asta depinde la fel de mult de țările balcanice, cât și de Uniunea Europeană. Din punct de vedere geografic, aparținem Europei, dar dacă Bruxelles-ul nu face pași în această direcție, spațiul ar putea fi ocupat de altcineva ”.

Citește și...

Serbia, contract cu Rusia pentru furnizare de gaze pe trei ani. ”Putin mi-a spus să îl sun”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat duminică că a convenit asupra unui nou contract de furnizare de gaze pe trei ani în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, conform Reuters.

"Nu pot vorbi acum despre preț, toate detaliile vor fi convenite cu Gazprom", a declarat Vucic reporterilor. Vucic a spus că Serbia a convenit cu Putin că prețul gazelor va fi legat de prețul petrolului, dar nu a dat detalii. Citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel