Biserica Anglicană introduce servicii de binecuvântare pentru cuplurile de același sex

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

O nouă etapă în istoria Bisericii Anglicane a fost marcată de acceptarea serviciilor de binecuvântare pentru cuplurile de același sex în cadrul parohiilor sale.

Acesta este un moment semnificativ după mai bine de două decenii de dezbateri. Mișcare, în prezent experimentală, este văzută ca un pas important, fără a impune o obligativitatea membrilor clerului, scrie The Guardian.

În Anglia și Țara Galilor, căsătoriile civile între persoane de același sex sunt permise începând cu anul 2013.

Posibilitatea de a oferi servicii de binecuvântare religioasă cuplurilor de același sex ar putea deveni realitate în câteva săptămâni, în urma votului din cadrul Sinodului General, organismul legislativ al Bisericii, desfășurat miercuri.

Biserica Anglicană va permite cuplurilor de același sex să beneficieze de aceste servicii alături de familie și prieteni, oferindu-le acestora un loc în cadrul instituției. Aceste ceremonii pot include elemente tradiționale precum muzica, lecturile și alte aspecte ceremoniale.

Decizia de a experimenta aceste servicii în următoarele săptămâni a fost motivată de o mișcare activistă, ceea ce a reprezentat un pas îndrăzneț în cadrul Bisericii.

Procesul complet de autorizare a slujbelor speciale pentru căsătoria persoanelor de același sex ar putea dura până la doi ani.

Steven Croft, episcopul din Oxford, care a inițiat amendamentul, a explicat că aceste servicii sunt experimentale, opționale și voluntare, astfel încât niciun cleric nu va fi obligat să le conducă.

„Sper că va exista bucurie și cei care s-au rugat pentru toate acestea se vor simți complet incluși în viața Bisericii”, a declarat episcopul din Oxford, conform informațiilor furnizate de BBC.

Jayne Ozanne, activistă LGBT și membră a Sinodului General al Bisericii Anglicane, a solicitat schimbarea deciziei Bisericii și acceptarea căsătoriilor între cuplurile de același sex.

„Biserica Angliei rămâne profund homofobă, oricât ar spune episcopii și arhiepiscopii”, a adăugat aceasta, conform aceleiași surse.

Pe de altă parte, Biserica Episcopală Scoțiană și Biserica Presbyteriană din Scoția permit căsătoriile între persoanele de același sex. În Țara Galilor, Biserica Anglicană oferă doar servicii de binecuvântare autorizate pentru cuplurile gay, însă nu permite căsătorii oficiale.

Această decizie subliniază un moment de tranziție după dezbateri profunde în cadrul Bisericii, reflectând schimbările sociale și culturale în evoluție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel