Biserica ar trebui să plătească impozite, spun bucureștenii - Sondaj Avangarde

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la nivelul Capitalei, în perioada 12-16 aprilie, s-a constatat că populația este împărțită în privința relației Bisericii în raport cu statul. Surprize sunt și în legătură cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului și a alocării de fonduri de la buget, dar și a impozitării Bisericii  de către stat.

Sondajul Avangarde scoate în evidență  relația locuitorilor Capitalei cu Biserica Ortodoxă. Astfel, repondenții au fost de acord doar în proporție de 43% ca preoții să fie plătiți de stat, 40% să nu mai fie, iar 17% nu au putut să se pronunțe.

La întrebarea dacă BOR să plătească impozite, 54% dintre bucureșteni au fost de acord, iar 26% nu au împărtășit această idee.

Despre construirea Catedralei Neamului, 41% sunt de acord, 32% nu doresc acest edificiu, pe când 27% nu se pot pronunța. În schimb, despre contribuția statului la ridicarea Catedralei, 20% dintre respondenți ai declarat că statul trebuie să contribuie în mod subsranțial, 27% în mică măsură, iar 40% au răspuns că statul nu trebuie să aloce fondurile necesare la construirea Catedralei.

La capitolul predării Religiei în școli, 50% dintre bucureșteni sunt de acord, pe când 44% nu acceptă aceast lucru.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada în care deputatul PSD, Remus Cernea, a lansat o propunere legislativă referitoare la încetarea subvenționării Bisericii de către statul român, propunând în acest sens modelul german. De asemenea, în ultima perioadă, Biserica se află într-o cădere în ceea ce privește cota de încredere a populației, fapt reliefat și de către un sondaj CCSB realizat în luna februarie a acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel