Biserică ortodoxă grecească, lovită de rachete în Gaza. Patriarhia Ierusalimului acuză Israelul de crime de război

Foto: REUTERS/Mohammed Salem/File Photo
Foto: REUTERS/Mohammed Salem/File Photo

Biserica Ortodoxă Greacă Sfântul Porphyrius, din Fâșia Gaza, a fost bombardată de un atac aerian israelian, joi seară.

Complexul bisericii din Gaza City este deținut de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, care a menționat într-o declarație că "rămâne angajată să-și îndeplinească datoria religioasă și morală de a oferi asistență, sprijin și adăpost celor aflați în nevoie, în ciuda solicitărilor repetate ale Israelului de a evacua aceste instituții civile și a presiunilor exercitate asupra bisericilor în acest sens."

"Țintirea bisericilor și a instituțiilor lor, alături de adăposturile pe care le furnizează pentru a proteja cetățenii nevinovați, în special copii și femei care și-au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene israeliene din ultimele treisprezece zile, reprezintă crime de război pe care nu le putem ignora", se precizează în declarația Patriarhiei.

Un atac aerian israelian a dus la prăbușirea uneia dintre clădirile care aparțin Bisericii Ortodoxe Grecești în centrul orașului Gaza, potrivit unei declarații a Ministerului de Interne și Securitate Națională controlat de Hamas, joi, și s-a menționat că mulți oameni care se adăposteau în clădire au fost răniți, transmite CNN.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au recunoscut vineri că "un zid al unei biserici din zonă a fost afectat" ca urmare a atacului IDF.

"În cursul zilei de azi, avioanele de vânătoare ale IDF au lovit centrul de comandă și control al unui terorist Hamas implicat în lansarea de rachete spre Israel", a declarat IDF, pentru CNN.

"Centrul de comandă și control era folosit pentru a efectua atacuri împotriva Israelului și conținea infrastructură teroristă care aparținea organizației teroriste Hamas", se mai arată în declarație.

"Suntem conștienți de rapoartele privind victimele. Incidentul este în curs de investigare", se mai precizează în declarație.

"Gruparea Hamas încorporează intenționat activitățile sale în zonele populate și utilizează locuitorii din Fâșia Gaza ca scuturi umane", a mai afirmat IDF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel