Biserica Ortodoxă reprezintă un reper de tradiție și identitate culturală. Ciucă: Îl felicit pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la conducerea bisericii.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a precizat că sub conducerea Patriarhului Daniel, Biserica Ortodoxă a reprezentat pentru români un indispensabil reper de tradiţie şi identitate culturală.

"Îl felicit pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru înţelepciunea cu care a condus destinele Bisericii Ortodoxe Române vreme de 16 ani, de la întronizarea din 30 septembrie 2007. Preluarea acestei demnităţi soborniceşti a avut loc la puţin timp de la aderarea României la Uniunea Europeană, într-o perioadă în care în societatea românească aveau loc modernizări şi transformări profunde. Sub conducerea sa, Biserica Ortodoxă a reprezentat pentru români un indispensabil reper de tradiţie şi identitate culturală, cu un rol fundamental în păstrarea şi protejarea valorilor şi a credinţelor noastre", a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

După 16 ani asistăm la o creştere a mişcărilor de natură populist-extremistă, autosuficiente şi fals naţionale, potrivit preşedintelui Senatului.

"Astăzi, după 16 ani, ne aflăm într-un context critic, în care, pe plan extern, războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a schimbat faţa Europei şi chiar a lumii întregi. Pe plan intern, asistăm la o creştere a unor mişcări de natură populist-extremistă, autosuficiente, fals naţionale, cu tendinţe autoritare. De aceea, mai mult ca oricând, avem nevoie de conlucrarea tuturor forţelor moderate şi echilibrate ale ţării. Îi mulţumesc Părintelui Patriarh pentru poziţia autentic creştină a Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu războiul din Ucraina, respectiv apelul la ajutorarea aproapelui, al celor care au fugit din calea luptelor, precum şi asumarea unei perspective morale clare în legătură cu agresiunea armată", spune Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel