Potrivit datelor centralizate miercuri de către purtătoarea de cuvânt a unităţii medicale, Camelia Strungari, un număr de 69 de persoane, din care 22 sunt copii, au ajuns de la începutul acestei săptămâni la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Bistriţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, toate indicând acelaşi restaurant închis de autorităţi ca sursă a mâncării pe care au servit-o la diverse evenimente sau în local.
Primele cazuri au apărut în urma unui botez organizat, duminică, la căminul cultural din localitatea Ragla, iar, în urma controalelor efectuate în cursul zilei de marţi la restaurantul care a livrat mâncarea, atât cei de la Protecţia Consumatorului, cât şi cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au luat decizia sistării temporare a activităţii firmei respective.
Ulterior, au apărut cazuri de toxiinfecţie alimentară după o înmormântare şi un parastas.
„La Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-au prezentat, de luni şi până astăzi, mai mulţi pacienţi - copii şi adulţi - cu simptome de toxiinfecţie alimentară (febră, dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice), care afirmă că au servit masa din aceeaşi sursă, la evenimente diferite: botez în comuna Dumitriţa: 17 copii (1-14 ani), dintre care 10 sunt internaţi la Secţia Boli Infecţioase, şi 17 adulţi (18-71 ani), dintre care unul este internat la Secţia Boli Infecţioase - toţi pacienţii internaţi sunt în stare stabilă; înmormântare în localitatea Susenii Bârgăului: 3 copii (8-12 ani) şi 23 adulţi (23-75 ani), care au fost evaluaţi în UPU şi apoi trimişi pentru consult la Secţia Boli Infecţioase, de unde au fost externaţi cu tratament şi recomandări medicale; parastas în cartierul Sigmir al municipiului Bistriţa: o familie cu doi copii de 7 şi 12 ani, care vor fi trimişi din UPU la Secţia Boli infecţioase pentru consult”, a informat purtătorul de cuvânt al SCJU Bistriţa.
Camelia Strungari a precizat, totodată, că la Secţia Boli Infecţioase mai sunt internaţi din cursul zilei de marţi patru pacienţi adulţi cu aceeaşi patologie, în stare stabilă, iar în UPU s-a mai prezentat miercuri un bărbat cu simptome de toxiinfecţie alimentară, 'cu toţii afirmând că au servit masa în acelaşi local'.
Până la această dată, restaurantul a fost amendat cu 50.000 de lei de către Protecţia Consumatorului, cu 12.400 lei de către DSVSA şi cu 4.600 lei de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu