Urmărește emisiunea live


Bistriţa-Năsăud: Cinci şcoli vor intra în şantier la sfârşitul vacanţei de vară

Cinci şcoli din municipiul Bistriţa vor intra în şantier la sfârşitul vacanţei de vară, deoarece abia atunci se vor semna contractele de lucrări cu firmele care au câştigat licitaţiile, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ovidiu Creţu. 

Pentru aceste unităţi de învăţământ, primăria a câştigat proiecte cu fonduri europene, lucrările urmând a fi finalizate cel mai devreme peste un an şi jumătate, ceea ce va afecta programul elevilor.

'Am purtat discuţii cu doamna inspector general referitor la acest lucru. Directorii şcolilor respective au termen să vină la începutul lunii septembrie cu programul, astfel încât, în momentul în care predăm amplasamentul, să ştie fiecare ce şi cum şi unde are de făcut, de învăţat ş.a.m.d. Generala 5 a început să îşi facă evaluarea, acolo s-a încheiat (semnat - n.r.) contractul. La celelalte, suntem la o chestie de trei săptămâni, de o lună de zile de a încheia contractul de lucrări. (...) Nu avem contracte de 12 luni; nu mai mult de 24 de luni, dar 16 luni absolut normal ca perioadă de execuţie. Firesc era ca şantierele să înceapă la începutul vacanţei, dar trebuie să înceapă şi atunci când avem contractul semnat', a explicat primarul Bistriţei.

În ceea ce priveşte singura şcoală din municipiu unde nu există aducţiune de apă şi toalete corespunzătoare, cea din localitatea componentă Slătiniţa, edilul bistriţean spune că a primit de la Guvern 70.000 lei pentru a rezolva problema, sumă pe care o consideră insuficientă.

'Am primit 70.000 lei, cu care o să putem să facem ori nişte improvizaţii, ori să ne apucăm să facem ceea ce ştim să facem, adică o investiţie corespunzătoare. Dar banii aceştia nu o să ajungă de o investiţie, o să ajungă de studii, de proiect şi, eventual, să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema. Banii au venit, sunt prinşi în rectificarea bugetară de acum şi o să facem cu ei ceea ce se poate face, astfel încât să creăm nişte condiţii mai bune acolo. Numai că trebuie să ne gândim la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală; dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă, şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va finaliza investiţia, lucrurile spun eu că-s făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic', a afirmat primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel