Bistriţa-Năsăud: Numărul elevilor care abandonează şcoala după gimnaziu, redus cu aproximativ 60% în patru ani

Numărul elevilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care termină clasa a opta, dar nu îşi continuă studiile, deşi învăţământul obligatoriu prevede absolvirea a zece clase, s-a redus în ultimii patru ani cu aproximativ 60%, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul şedinţei cu directorii de şcoli, de către inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a afirmat că, în acest moment, există 40 de absolvenţi de clasa a opta care nu s-au înscris nici la liceu, nici la şcolile profesionale, motiv pentru care părinţii lor riscă să fie amendaţi.

"Dacă acum patru ani aveam peste o sută de copii, care dintr-a opta în a a noua nu mai mergeau nicăieri, anul acesta, în acest moment, avem 40 de copii care refuză să se înscrie în clasa a noua, fie într-o clasă de liceu, fie într-o clasă de profesională. Îi ştim efectiv cu nume şi prenume. Dacă până săptămâna viitoare nu au fost convinşi de dascălii lor să meargă la şcoală, nu ne rămâne decât să anunţăm autoritatea locală şi, în mod corect şi legal, ar trebui amendaţi părinţii, fiindcă învăţământul obligatoriu înseamnă zece clase", a spus Tabără.

Inspectorul şcolar general le-a mai recomandat directorilor de şcoli ca, odată finalizat raportul anual de evaluare internă, să ia legătura cu primarii şi să participe la o şedinţă de consiliu local, în care să prezinte o sinteză a rezultatelor obţinute în anul şcolar 2018-2019, pentru ca administraţia locală să fie informată asupra nevoilor fiecărei unităţi de învăţământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel