Bistriţa-Năsăud: Peste 17.380 de elevi şi preşcolari nu vor primi produse de panificaţie din prima zi de şcoală

Peste 17.380 de elevi şi preşcolari din judeţul Bistriţa-Năsăud nu vor primi produse de panificaţie prin Programul pentru şcoli odată cu începerea noului an şcolar, deoarece Consiliul Judeţean nu a finalizat procedura de licitaţie.

Este vorba despre copiii din cele 26 de primării din judeţ, din totalul de 62, care nu au dorit să organizeze singure procedurile pentru achiziţionarea produselor de panificaţie, astfel că responsabilitatea a rămas în sarcina Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud.

Printre aceste primării se numără cea a municipiului Bistriţa, cu 7.848 beneficiari, şi cele ale oraşelor Beclean şi Năsăud, cu un total de 2.326 beneficiari.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al CJ, Bogdan Ivan, termenul de depunere a ofertelor a fost 28 august, iar acum se face evaluarea acestora, urmând ca ulterior să fie desemnat câştigătorul licitaţiei.

Alte 36 de primării din judeţ, în raza cărora domiciliază 12.772 de elevi şi preşcolari, au optat să se ocupe personal de procedurile de achiziţie a produselor de panificaţie, acestea urmând să comunice săptămâna viitoare celor de la CJ stadiul în care se află.

Dintre aceste primării, cel mai mare număr de beneficiari îl are oraşul Sângeorz-Băi, cu 1.530 de elevi şi preşcolari.

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a precizat, pentru AGERPRES, că procedura de achiziţie a fost finalizată, câştigător fiind desemnat un operator economic zonal, astfel că, de luni, cornurile vor fi livrate în şcoli şi grădiniţe.

Aceeaşi situaţie este şi în comuna Ilva Mică, cu 378 de beneficiari, unde vineri s-a semnat contractul cu o firmă din zonă, care a promis că de luni va livra produsele de panificaţie.

Primarul din Ilva Mică, Aurel Horea, a declarat, pentru AGERPRES, că această procedură de achiziţie directă este atât în avantajul administraţiei, cât şi al economiei locale.

"Astăzi semnăm contractul. Luni, la prima oră, copiii, elevii au cornul. Am reuşit să găsim o firmă serioasă din zonă, din apropiere, asta înseamnă foarte mult pentru copii, pentru noi şi pentru ei, ca firmă. Sunt foarte mulţumit. Nu durează, este foarte simplă procedura, asta a fost şi ideea", a spus primarul Horea.

În ceea ce priveşte produsele lactate şi merele, purtătorul de cuvânt al CJ Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan, a dat asigurări că acestea vor fi livrate în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ încă din prima zi de şcoală, în baza acordului cadru aflat în derulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel