Bistriţa-Năsăud: Peste 90 de copii ai persoanelor plecate la muncă în străinătate au revenit în ţară pentru continuarea studiilor

Peste 90 de copii ai bistriţenilor plecaţi la muncă în străinătate au revenit în ţară şi au fost înscrişi, începând cu această toamnă, la diferite şcoli din judeţ, pentru continuarea studiilor, potrivit datelor comunicate marţi, Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, au fost soluţionate 92 de dosare de echivalare a studiilor, dintre care 49 pentru copii din ciclul primar, 36 pentru copii de gimnaziu, cinci pentru ciclul liceal şi două pentru nivelul profesional.

Cei mai mulţi dintre elevii reveniţi în ţară au studiat în Italia, Spania şi Germania, la care se adaugă ţări precum Franţa, Norvegia şi Cipru.

În aşteptarea echivalării studiilor, aceşti copii au putut asista la ore în calitate de audienţi, neprimind note.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Bistriţa-Năsăud a precizat că procesul de echivalare a studiilor este unul continuu şi că este de aşteptat să apară noi solicitări atât în acest semestru, cât şi în semestrul al doilea din anul şcolar 2019-2020.

În anul şcolar precedent, au fost depuse, în cele două semestre, 167 de dosare de echivalare a studiilor pentru copiii reveniţi din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel